Nsecure kantoor
Services & Performance

Performance & Monitoring

Nsecure denkt verder dan toegang en security alleen. Alles moet onder controle zijn, zodat processen altijd doorgaan en de performance van systemen optimaal zijn.

Optimale performance

Bij Nsecure hechten we veel waarde aan kwaliteit, prestaties en beschikbaarheid van onze geleverde producten en (IT) diensten. Het gaat ons niet om het opleveren van een stuk techniek zoals toegangscontrole of camera observatie, maar het daadwerkelijk verschaffen van een license to operate op de lange termijn.

Nsecure kantoor

De voordelen

  • 24/7 monitoring, proactieve analyse en opvolging van meldingen
  • Slimme onderhoudsprocessen gericht op behoefte op basis van data
  • Periodieke rapportage over conditie van systeem, trends en KPI’s
  • Zorgt voor een duurzaam security beleid waarbij veiligheid voorop staat
Onze aanpak

Performance & monitoring

Na de implementatie van een security oplossing wordt er vaak opgelucht ademgehaald. Maar nieuwe security toepassingen hebben alleen waarde als je ze actief beheert, ontwikkelt en monitort. Nsecure denkt verder dan toegang en security alleen. Alles moet onder controle zijn, zodat processen altijd doorgaan en de performance en onze dienstverlening optimaal zijn. Het slim inrichten van processen, KPI’s, tools en systemen zorgen voor een duurzaam security beleid.

Configuration Management Database

Bij Nsecure kijken we naar het daadwerkelijke gebruik en de conditie van een security systeem. Die data wordt geborgd in onze CMDB (Configuration Management Database): één centrale omgeving om zo inzicht te krijgen in processen, het verbruik en de onderhoudsbehoeften van alle security systemen. Door data continu te monitoren en te analyseren op afwijkingen en trendbreuken, worden storingen direct gesignaleerd en kan er tijdig worden ingegrepen.

Een innovatieve manier van beheer en onderhoud

Door slim om te gaan met data en door continu de performance van onze oplossingen te meten, is Nsecure in staat om preventieve onderhoudswerkzaamheden op basis van behoefte en noodzaak te plannen. Daarnaast lost Nsecure bij haar klanten met een continue remote verbinding bijna 40% van storingsmeldingen op afstand op. Deze combinatie vormt een zeer duurzame onderhoudsstrategie waarbinnen efficiëntie en kostenbesparingen de boventoon voeren, maar veiligheid en continuïteit op 1 staan.

Ontdek de kunst van controle

Weten hoe het monitoren van security systemen, slim inrichten van processen, KPI’s en tools zorgen voor een duurzaam security beleid?

Aanvragen arrow_outward
Projecten

Inspirerende praktijkvoorbeelden

Security en toegangsverlening voor ProRail locaties

Nsecure verzorgt de totale security keten voor alle NN Group-kantoren in Nederland en België

Veelgestelde vragen

Performance & Monitoring

  • Nsecure adviseert (zeker voor complexere security omgevingen) slimme onderhoudsstrategieën waarmee op zeer efficiënte wijze invulling geven aan de onderhoudsbehoefte van een systeem. Namelijk door te kijken naar het daadwerkelijke gebruik en de conditie van een security systeem en niet alleen de levensduur.

    Door slim om te gaan met data en door continue de performance van security oplossingen te meten, is Nsecure in staat om preventieve onderhoudswerkzaamheden op basis van behoefte en noodzaak te plannen. Zo weten we de kwaliteit, prestatie en beschikbaarheid van de oplossing optimaal te houden.

  • Nsecure bundelt alle informatie over de systemen en de configuratie in het Configuration Management Database (CMDB). In deze CMDB worden ook leeftijden, installatiedata, onderhoudsgegevens, nieuwe softwareversies, End-of-Life statussen en nog meer bijgehouden. Op deze manier kunnen wij onze klanten altijd voorzien van tijdig advies ten aanzien van veroudering en (vervangings)investeringen. Door data continu te monitoren en te analyseren op afwijkingen en trendbreuken, worden storingen direct gesignaleerd en kan er tijdig worden ingegrepen. Veroudering komt op deze manier nooit als een verassing.

  • Als uw security systemen zijn opgeleverd, mag u ervan uitgaan dat deze de komende jaren probleemloos zullen functioneren. Hier rust uiteraard ook garantie op. Echter, zijn er vele factoren die de werking van het systeem in de weg kunnen zitten. Denk aan beschikbaarheid van verbindingen, koppelingen, aangesloten systemen, gebruikers of zelfs weersinvloeden bij hardware. Door de security systemen preventief te onderhouden wordt de kans op verstoringen geminimaliseerd en wordt de levensverwachting van het systeem verlengd. Op deze manier wordt het optimale uit het systeem gehaald.

  • Ja, ook de software van security systemen heeft onderhoud nodig. Deze onderhoudsvormen voorkomen dat systemen vol lopen met onnodige of verouderde data en bieden de garantie dat de applicaties blijven draaien (uptime). Daarnaast wordt de software van de systemen doorontwikkeld om de veiligheid te kunnen blijven garanderen en nieuwe functionaliteiten aan te kunnen bieden. Om die reden zijn patches, updates en upgrades periodiek noodzakelijk. Meer weten over veiligheid en continuïteit van software? Lees meer over onze Managed Services of IT-Security.

Leon Voets Nsecure
Leon Voets Expert Performance & Services
Vragen

Meer informatie

Meer weten over performance & monitoring voor uw security systemen? Neem dan contact op.