Meer inzicht in de bezettingsgraad

Slim gebruik van data dankzij efficiënte toegangscontrole

Hoe toegangscontrole bijdraagt aan waardevolle insights

Meten is weten! Daarom heeft Excelsior Rotterdam de handen ineen geslagen met Nsecure. Het scannen van een entreeticket mag misschien niet erg bijzonder zijn, maar wat wél bijzonder is, is het gebruik van de data van de gescande tickets. Zo is er een dashboard ontwikkeld dat data verstrekt over supportersopkomst en supportersgedrag op zowel individueel als collectief niveau.

Meer inzicht in de bezettingsgraad

De rapportages uit het dashboard bieden marketingmogelijkheden voor zowel groepen als individuen maar verzorgen ook live informatie rondom wedstrijden. De live informatie werd onder andere al gebruikt voor unieke fan-winacties.

“Naast informatie over de no-show rate van de reguliere supporter, kan deze informatie zorgen voor meer inzicht in bijvoorbeeld het daadwerkelijke succes van bepaalde vrijkaartacties met partners en sponsors”, aldus Nicole Deurholt, (Online) Marketing Manager Excelsior Rotterdam.

De behoefte aan deze informatie leidde ertoe dat het bestaande SRO-ticketingsysteem (dat verkochte tickets op naam registreert), gekoppeld werd aan het ticketing scansysteem bij de ingangen van het stadion. De informatie afkomstig van het toegangscontrolesysteem wordt vervolgens direct gepresenteerd in het door Nsecure ontworpen dashboard dat verschillende rapportagemogelijkheden biedt. “De verbeterde informatievoorziening heeft als doel om de supporters direct naar de juiste ingang te sturen. Dit moet leiden tot minder lange wachtrijen bij het betreden van het stadion, doordat men niet meer met een verkeerde kaart aan de poorten staat.

“Wij kunnen zeer specifieke rapportages uit het systeem halen zoals een lijst van seizoenkaarthouders die al enkele thuiswedstrijden niet aanwezig zijn, of fans van wie het ticket meerdere keren wordt aangeboden bij een wedstrijd”, aldus Nicole Deurholt.

De toekomst

Dit zijn echter pas de eerste toepassingen van het ontworpen dashboard. In de toekomst wil Excelsior Rotterdam het systeem nog veel meer gaan gebruiken. Zo streeft Deurholt  ernaar dat de data in de toekomst gebruikt kan worden om de  bezettingsgraad van de maatschappelijke projecten van Excelsior Rotterdam via de stichting  Excelsior4All, te  verbeteren. Per maatschappelijk project kan namelijk de no-show rate geanalyseerd worden om te kijken welke projecten het meest succesvol zijn. Doordat de namen van de  kinderen die een wedstrijdticket hebben bekend zijn, kunnen projectleiders aan kinderen vragen waarom zij niet bij een wedstrijd aanwezig waren en mogelijke problemen in de persoonlijke situatie van de kinderen signaleren. Ook kunnen jonge potentiële supporters, die via de stichting een wedstrijd bezochten, vanaf een bepaalde leeftijd benaderd
worden of zij interesse hebben om vaker wedstrijden van Excelsior Rotterdam te bezoeken. Naast de verbeterde dienstverlening bij Excelsior4All kan de inzet van de nieuwe
toegangscontrole ook leiden tot de extra service bij evenementen die niet aan het eerste elftal van Excelsior Rotterdam gelieerd zijn. Zo kunnen rapportages over de  bezettingsgraad ook bij concerten of jeugdtoernooien gebruikt worden.

Deurholt: “Deze extra informatie kan het voor potentiële huurders nog nét wat aantrekkelijker maken om voor het Van Donge & de Roo stadion te kiezen in plaats van een andere locatie.”

Toepassing

Gerelateerde oplossingen

arrow_outward

Alle facetten van security in één centrale omgeving

arrow_outward

Toegangscontrole oplossingen volledig geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen

RRP en Nsecure

Een veilige olietransport van Rotterdam Europoort naar het Ruhrgebied in Duitsland

Allseas Lorelay case Nsecure

Veiligheid en compliance op het hoogste niveau voor Allseas

Toegangscontrole en security in industriële sector

Het belang van een Data Protection Impact Assessment (DPIA)

Richard Mildenberg Sustainability & Business Development Manager
De kunst van controle

Meer informatie

Meer weten over toegang en security oplossingen in de evenementen sector? Neem dan contact met ons op.