Klantcases

Robuuste security voor een wereldwijde veilige werkomgeving

Veiligheid en compliance op het hoogste niveau voor Allseas

Allseas Lorelay case Nsecure

Wereldwijd gecontroleerd toegang verlenen aan personen dat ook nog eens voldoet aan de allerhoogste eisen op het gebied van veiligheid en wetgeving? Allseas, een internationale toonaangevende pionier in grote, complexe en technologische offshore projecten, zocht naar een solide basis voor wereldwijde toegang en security tot haar hybride locaties. Nsecure realiseerde een unieke security oplossing dat naadloos aansluit bij het toekomstperspectief van Allseas én hoge eisen rondom uniformiteit, veiligheid en wet- en regelgeving.

Bekijk de video

De case study is gefilmd op het imposante schip van Allseas, genaamd de Lorelay

Resultaten op een rij:

  • Veiligheid op het hoogste niveau: We implementeren de hoogste beveiligingsstandaarden die bijdragen aan safety awareness en een incidentvrije omgeving. Men heeft 24/7 inzicht zien wie er aan boord is en kan men bij calamiteiten snel schakelen;
  • Meer efficiëntie en kostenbesparingen: Aanmeldingen, autorisaties en accreditaties van personen verlopen sneller en veiliger. De integratie van systemen en protocollen beperkt het aantal foutmeldingen en tijd in systeemhandelingen;
  • Volledig in overeenstemming met wettelijke kaders: Een solide basis dat past bij het toekomstperspectief van Allseas en eisen rondom wet- en regelgeving zoals ISPS en arbeidsrecht;
  • IT-first benadering: Unieke cloud-based oplossing voor toegangscontrole, security management en identity management. Gebruiksvriendelijke en schaalbare oplossing, dat past bij het hybride karakter van Allseas.

Start unieke samenwerking

Jurgen Willemsen, business developer Industry bij Nsecure vertelt: “We gaan een paar jaar terug in de tijd. Terug naar het moment waarop Allseas en Nsecure elkaar hebben gevonden. Voor een organisatie als Allseas is het van cruciaal belang om te beschikken over gestandaardiseerde en gecontroleerde toegangsprocessen die wereldwijd toegepast kunnen worden. Die solide basis moet medewerkers, bezoekers en contractors die toegang willen tot een locatie van Allseas, voorzien van zorgvuldige instructies zodat zij veilig hun werkzaamheden kunnen uitvoeren en aan het einde van de dag weer veilig huiswaarts kunnen keren. Allseas zocht daarom een betrouwbare partner om invulling te geven aan hun internationale toegangscontrole- en beveiligingsbeleid voor al hun on- en offshore locaties.”

Van hoofdkantoren tot schepen: wereldwijd 24/7 gecontroleerd toegang

Jurgen vertelt: “Voor organisaties zoals Allseas begrijpen we dat het creëren van een veilige werkomgeving van essentieel belang is. We willen Allseas volwaardig en volledig bedienen in hun vraagstukken. Daarom wordt in het voortraject veel tijd besteed aan persoonlijke aandacht en interactie met de klant. Vanuit Nsecure vinden wij het namelijk belangrijk dat wij echt begrijpen wie de klant is, wat zij doen en met welke bijkomstigheden we te maken hebben. Deze werkwijze zorgt uiteindelijk voor een vlotte implementatie van het project waarbij mogelijke uitdagingen direct worden opgevangen. Vooral wanneer je op grote, hybride werklocaties opereert, verspreid over de hele wereld. Van kantoor- en productielocaties in Nederland, België en Zwitserland tot aan hybride locaties midden op zee. De schepen van Allseas komen wereldwijd en meren aan in grote havens voor service  en onderhoud, bevoorrading of crewwissel. Met bemanningsleden afkomstig uit 60 verschillende landen, is het van cruciaal belang om een gestandaardiseerde en gecontroleerde protocollen te bieden die wereldwijd worden toegepast.”

IT-first toegangscontrole en security voor meer veiligheid en kostenbesparingen

Voor Allseas is het belangrijk om altijd precies te weten wie er aan boord is en welke toegangsrechten men heeft. Om dit te realiseren realiseerde Nsecure een gedegen toegangscontrole oplossing in combinatie met het identity management platform, aangeboden vanuit een veilige cloud-omgeving die wereldwijd beschikbaar is.

Alain Cras, Vessel Manager bij Allseas: “Het concept voldoet aan alle voorwaarden als het gaat om het snel en gecontroleerd aanmelden van personen. Daarnaast is er een koppeling met ons ERP-systeem voor urenregistratie. Inmiddels bewijst de gekozen oplossing haar toegevoegde waarde en is het concept uitgerold over alle (hybride) vestigingen. Aanmeldingen, autorisaties en accreditaties van personen verlopen nu sneller, veiliger en compliant met de wet- en regelgeving. Ook zorgt de oplossing voor forse kostenbesparingen, doordat wij 24/7 inzicht hebben op de duur van de uitgevoerde werkzaamheden van onderaannemers.”

Rotterdamse mentaliteit

Jurgen licht toe: “De inmiddels jarenlange samenwerking tussen Allseas en Nsecure is het resultaat van zorgvuldig aangevlogen security projecten. De roots van beide organisaties liggen in het Rotterdamse havengebied. We spreken letterlijk en figuurlijk dezelfde taal. Dankzij onze kennis en expertise begrijpen we de kern van de uitdagingen van Allseas goed en weten we wat voor hen belangrijk is. Wij doorgrondende risico’s waar zij mee te maken hebben en voorkomen verstoringen van cruciale bedrijfsprocessen.”

Meer weten over identity management?

Bedrijven zoals Allseas hebben veiligheid als topprioriteit. Dat bereik je met een identity managementoplossing voor contractor management zoals YIM. Het toegangsproces moet snel antwoord kunnen geven op basis van een aantal security-overwegingen. Je moet zeker weten wie je toegang geeft, wie die persoon werkelijk is en of hij of zij beschikt over de benodigde rechten. Door in een persoonlijk digitaal dossier certificaten en documenten op te slaan, krijgen bezoekers sneller groen (of rood) licht om de locatie wel of niet te betreden. Zo bespaar je veel tijd in het toegangsproces én voorkom je hoge boetes omdat je niet voldoet aan de wet- en regelgeving zoals ISPS.

Toepassing

Gerelateerde oplossingen

arrow_outward

Aantoonbaar in controle dankzij identity management, IT-security en security cloud oplossingen.

arrow_outward

Toegangscontrole oplossingen volledig geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen

arrow_outward

Continu een compleet overzicht voor aantoonbaar gecontroleerd toegangsmanagement. 

Gecontroleerde toegang tot het grootste werkschip ter wereld

Uniek safety center met levensechte situaties brengt 'goal zero' in het vizier

Unieke e-learning brengt 'goal zero' in het vizier

Jurgen Willems Nsecure
Jurgen Willems Expert Industry & Offshore
De kunst van controle

Meer informatie

Meer weten over toegang en security in de offshore sector? Onze experts nemen graag contact met u op.