Innovatieve toegangscontrole op maat voor Allseas

Innovatieve toegangscontrole op maat voor Allseas

Gecontroleerde toegang tot het grootste werkschip ter wereld

Allseas is een internationale speler in grote, complexe en technologische offshoreprojecten. Voor zowel hun kantoor in Delft als op de nieuwe werf in Heiningen moest er een uniforme oplossing komen voor het dagelijkse toegangsmanagement van de vele werknemers, bezoekers en contractors. Met eenduidige uitrol naar meerdere Europese vestigingen. Daarnaast zocht Allseas een slimme oplossing voor toegangscontrole op het grootste werkschip ter wereld en voor flexibel contractor management.

Veilig werken door slimme integratie toegangscontrole en ERP

Het toenmalige toegangscontrolesysteem in Delft was verouderd en niet geschikt om toe te passen voor de nieuwe werf in Heiningen, waar soms tot honderd contractors per dag werkzaam zijn. Diverse vraagstukken zijn aan de orde gekomen in de zoektocht naar een solide basis voor haar toegangscontrolebeleid. Is er een koppeling mogelijk met ons ERP-systeem? Hoe worden (sub)contractors snel geregistreerd en is inzichtelijk of zij in het bezit van de juiste certificeringen om werkzaamheden te mogen verrichten? Tevens had Allseas de wens om het toegangscontrolesysteem uniform uit te rollen naar vestigingen in Nederland, Zwitserland en België.

Security partner voor langere tijd

Arjen van den Brink, Vessel Coördinator Allseas: “Onze systemen sloten niet meer aan op onze wensen en daarnaast zijn nieuwe functionaliteiten nodig. Zeker gezien de steeds veranderende wet- en regelgeving. Naast de vervanging is er ook behoefte aan integratie en synergie tussen systemen en procedures voor zowel de onshore locaties als offshore. De oplossing moet flexibel, uniform en toekomstbestendig zijn. Daarnaast zoeken we een partij die expert is in haar vakgebied en als security partner kan ondersteunen voor de komende jaren”. Nsecure was één van de partijen die een voorstel mocht doen voor deze complexe uitdaging.

Solide basis voor de toekomst

Op basis van technische kennis, werkmethodiek en ervaring, is gekozen voor Nsecure. Nsecure presenteerde een solide basis als oplossingsrichting aan Allseas: de toegangscontrole oplossing ‘AEOS’ en haar workflow & identity service ‘Dataclient’, gericht op het aanmeld- en accreditatieproces voor contractors en bezoekers. Het concept voldoet aan alle voorwaarden, waaronder een koppeling met het ERP-systeem van Allseas voor urenregistratie. Inmiddels bewijst de gekozen oplossing haar toegevoegde waarde en is het concept uitgerold over de vestigingen.

Resultaten op een rij

  • Een solide basis dat past bij het toekomstperspectief van Allseas en eisen rondom uniformiteit, veiligheid en wet- en regelgeving;
  • Aanmeldingen, autorisaties en accreditaties verlopen sneller en veiliger;
  • De integratie van systemen en protocollen beperkt het aantal foutmeldingen en tijd in systeemhandelingen.
toegangscontrole offshore

Grootste werkschip ter wereld Pioneering Spirit

Naast een solide basis voor de locaties van Allseas, is Nsecure gevraagd om mee te denken over een flexibele oplossing voor de ‘Pioneering Spirit’: het grootste werkschip ter wereld van Allseas. De Pioneering Spirit is 382 meter lang en 124 meter breed en vergelijkbaar met acht voetbalvelden. Het schip wordt wereldwijd ingezet voor het verwijderen en installeren van olie- en gasplatforms en het aanleggen van pijpleidingen. Wanneer het schip aanlegt in een haven voor onderhouds- of projectvoorbereidings-werkzaamheden, moeten in korte tijd grote aantallen mensen aan en van boord om te werken. Het is dan noodzakelijk dat deze toegangsstromen gecontroleerd verlopen.

Plug & play toegangscontrole oplossing met zeecontainers

Voorheen gebruikte Allseas diverse tijdelijke huuroplossingen voor de toegangsverlening aan contractors. Nsecure adviseerde Allseas een oplossing in eigen beheer: een plug & play systeem opgebouwd uit twee zeecontainers. Gemaakt om 24/7 wereldwijd toegang via hetzelfde toegangscontrolesysteem (AEOS) te verlenen. Beide zeecontainers zijn voorzien van tourniquets, waarbij aanvullend één van de containers is voorzien van een beveiligingslogé met paspoortscanner. Uniek aan dit project is dat de zeecontainers custom made voor Allseas zijn opgebouwd. Naast de technische benodigdheden is ook rekening gehouden specifieke wensen zoals airconditioning en bedienbare verlichting.

“Een flexibel plug & play installatie, wordt geroemd in de industrie tijdens revisies en shutdowns. De oplossing voor Allseas is al meermaals ingezet en zorgde voor een snelle en gecontroleerde registratie van alle contractors en medewerkers. De oplossing van Nsecure heeft z’n diensten bewezen en draagt door de flexibiliteit bij aan het snel en efficiënt reguleren van bezoekersstromen”, aldus Arjen van den Brink.

Over Allseas
Allseas is een aannemer met hoogwaardige technologie in de offshore energiemarkt en expert in het ontwerp en de uitvoering van grote en complexe offshoreprojecten. De veelzijdige vloot van zelf ontworpen gespecialiseerde schepen werkt wereldwijd en is voorzien van de meest geavanceerde systemen. Om uniformiteit te creëren in het toegangsbeleid tot haar locaties zocht Allseas een toekomstbestendige oplossing.

Toepassing

Gerelateerde oplossingen

arrow_outward

Continu een compleet overzicht voor aantoonbaar gecontroleerd toegangsmanagement. 

arrow_outward

Toegangscontrole oplossingen volledig geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen

Meer inzicht en voldoen aan (internationale) veiligheidsnormen

Complexe operatie vraagt om nauwkeurigheid

Unieke e-learning brengt 'goal zero' in het vizier