Access & Security

Biometrie

Biometrische toegangscontrole voor meer gebruiksgemak en veiligheid

Biometrische toegangscontrole

Met biometrie worden gegevens gebruikt van personen met niet overdraagbare unieke eigenschappen. Denk hierbij aan een irisscan, een gezichtsherkenning of een vingervein. Het is uiterst gevoelige informatie, waarmee de identiteit van een persoon kan worden vastgesteld en waar organisaties vertrouwelijk mee om moeten gaan.

Voordelen van biometrie

  • Verhoog veiligheid op locatie of specifieke ruimtes dankzij meervoudige verificatie met biometrie;
  • Verschillende oplossingen die passen bij uw situatie;
  • Integreert eenvoudig met andere security en toegangscontrole systemen;
  • Biometrische toegangscontrole is privacy-proof met het uitvoeren van een DPIA.
Onze aanpak

Verhoog veiligheid en gemak met biometrie

Met het toepassen van biometrie zoals gezichtsherkenning of vingerafdruk, verhoogt u de veiligheid waar dat cruciaal is. In tegenstelling tot toegangspassen, pincodes of sleutels die kwijt kunnen raken of overgedragen worden, vereist biometrische identificatie dat enkel de persoon in kwestie toegang krijgt tot een locatie of specifieke ruimte.

Biometrische toegangscontrole

Als ketenpartner denken wij in slimme oplossingen, waarbij optimale veiligheid, efficiëntie en gastvrijheid altijd voorop staan. In de innovaties op het gebied van toegangscontrole zijn er interessante ontwikkelingen te zien die een substantiële bijdrage leveren aan de bredere duurzaamheidsdoelen van bedrijven. Biometrie is daar een voorbeeld van en kan de traditionele (plastic) toegangspassen vervangen.

Biometrie toepassen volgens privacy wetgeving

Een vingerafdruk of iris scannen om toegang te krijgen tot een gebouw of ruimte? Dat mag niet zomaar. Voordat dit soort biometrische maatregelen mag worden ingezet als onderdeel van het toegangscontroleproces, moet eerst worden bepaald in hoeverre ze voldoen aan de privacy wetgeving (AVG). Het geijkte instrument daarvoor is een zogenoemd Data Protection Impact Assessment (DPIA). Nsecure kan dit voor u uitvoeren en zorgt voor een privacy-proof inrichting en implementatie van biometrische oplossingen.

Interesse in het toepassen van biometrie?

Nsecure beschikt over een CIPP-E (Certified Information Privacy Professional/Europe) gecertificeerde Privacy Consultant. Indien gewenst kan Nsecure advies geven of een DPIA (Data Protection Impact Assesment) uitvoeren en u helpen bij het waarborgen van AVG-compliant verwerking van biometrische gegevens.

Neem contact op arrow_outward
Alexander Snel CISSP CIPP/E - Information security & Privacy
Vragen

Meer informatie

Weten hoe biometrie onderdeel kan zijn van uw security beleid? Onze experts staan u graag te woord.