NAM en Nsecure creëren meer veiligheid door unieke e-learning

NAM en Nsecure creëren meer veiligheid door unieke e-learning

Een incidentvrije omgeving dankzij het Safety Center

Dé manier om veiligheidsregels beter tussen de oren te krijgen? Dat is natuurlijk om ze zelf op een interactieve en laagdrempelige manier te beleven. Het veiligheidstrainings- en belevingscentrum van NAM in Groningen borduurt voort op het succesvolle Safety Center van Shell Pernis.

De impact van het Safety Center voor meer bewustwording

Het Safety Center van Shell Pernis was bij de opening in 2014 ’s werelds eerste safety center – met een mondiale trend binnen de industrie tot gevolg. In 2019 is het centrum op de schop gaan: er is een experience center bijgekomen en het e-learning-platform is volledig vernieuwd. Inmiddels hebben meer dan 60.000 medewerkers en contractors van Shell er een verplichte veiligheidstraining doorlopen. Het centrum heeft het veiligheids-bewustzijn meetbaar vergroot en de algehele veiligheid naar een hoger plan getild.

Door realisatie van de software voor zowel workflow- en identity-management als e-learning heeft Nsecure een belangrijke bijdrage geleverd aan het Shell Safety Center. Met onze kennis van access en safety zorgen we dat deze twee werelden elkaar aanvullen in plaats van belemmeren. Het geheim? Een naadloze integratie tussen het aanmelden, de digitale persoonsdossiers, de e-learning en het onderliggende fysieke toegangscontrolesysteem.

Geen droge stof maar levensechte situaties

Shell en NAM opereren beide in de petrochemische industrie en hebben te maken met dezelfde veiligheidsrisico’s. Bovendien is Shell voor de helft eigenaar van de NAM. Het NAM Safety Center middenin het Groningse gaswinningsgebied is daarom identiek aan het veiligheidstrainings- en belevingscentrum van Shell Pernis, maar dan volledig in de NAM-huisstijl. Want waarom zou je een winnende formule wijzigen?

Het basisidee achter het NAM Safety Center met experience center is simpel: dankzij de levensechte situaties en speelse manier van leren beklijven de theorie- en praktijktrainingen veel beter dan de droge en arbeidsintensieve veiligheidstrainingen die hiervoor werden gegeven. De trainingen zijn bovendien afgestemd op de functies van mensen: zo leert een grondwerker andere veiligheidsaspecten dan een elektricien.

Accreditatie door 6 eenvoudige stappen

Medewerkers en contractors doorlopen de volgende stappen als zij een veiligheidstraining in het NAM Safety Center volgen:

  1. Contractors melden zich vooraf aan.
  2. Op basis van functie en werkzaamheden volgen medewerkers en contractors een specifieke e-learning via tablet, telefoon of computer.
  3. Na de online e-learning doen ze examen bij de NAM.
  4. Aan de hand van een QR-code wordt de route door het NAM Safety Center afgelegd.
  5. Afhankelijk van functie en werkzaamheden doorlopen deelnemers (al dan niet groepsgewijs) een aantal safety-scenario’s.
  6. Examen gehaald en scenario’s beleefd? Dan is een contractor of medewerker aantoonbaar op de hoogte van alle risico’s en krijgt hij of zij toegang tot de werklocatie in kwestie.

Hierdoor beschikt de NAM over uitgebreide inzichten rondom de personen en de trainingen dankzij verschillende rapportages en een dashboard.

Slimme software voor meer veiligheid

In de digitale oplossingen voor aanmelden, registreren en e-learning voor de Safety Centers van NAM en Shell heeft Nsecure kennis en kunde op het gebied van access, veiligheid, software-platformen en IT-ontwikkeling verweven. In combinatie met onze integrale aanpak konden wij daardoor waarde toevoegen aan iedere stap van de keten.

Cedric van Riemsdijk, Lead IT Business Development: Via onze platformen voor workflow- en identity-management hebben wij voor NAM en Shell de juiste balans gecreëerd tussen toegangsverlening, veiligheid en gastvrijheid. De e-learning-module van YIM helpt de bedrijven om het kennisniveau te verhogen, een veiligheidscultuur te creëren en zo een incidentvrije werkomgeving te scheppen. Met het e-learningplatform zijn NAM en Shell in staat om nieuwe technologieën, ontwikkelingen en interfaces toe te passen. Zo kunnen we continuïteit leveren en steeds weer extra stappen zetten op safety-gebied.

Van e-learning tot integraal security management

Safety experience trainingen hebben het meeste toegevoegde waarde bij risicovolle bedrijven. Omdat het e-learning-platform modulair is opgebouwd, is het interessant voor een breed scala aan organisaties. Van mkb tot multinational en van financieel tot facility. We kunnen bijvoorbeeld één basistraining voor iedereen, een aparte training voor bezoekers of een remote-instructie inzetten. Daarnaast zijn maatoplossingen mogelijk zoals continuous e-learning, gamification en een compleet (online) veiligheidstrainingscentrum. Daarmee beperken we risico’s en verbeteren we zowel toegangs- en veiligheidsprocessen als compliancy. Zo realiseren we sámen een hoger veiligheidsniveau.

Toepassing

Gerelateerde oplossingen

arrow_outward

Aantoonbaar in controle dankzij identity management, IT-security en security cloud oplossingen.

arrow_outward

Alle facetten van security in één centrale omgeving

arrow_outward

Continu een compleet overzicht voor aantoonbaar gecontroleerd toegangsmanagement. 

sitech services

Sitech Services op industrieel speelveld Chemelot

Unieke e-learning brengt 'goal zero' in het vizier

Creëren van meer bewustwording rondom veiligheid

Cedric van Riemsdijk Lead IT Business Development
De kunst van controle

Neem contact op

Wilt u meer weten over het verhogen van veiligheidsbewustzijn en hoe een total Safety Experience bijdraagt aan een incidentvrije omgeving? Nsecure vertelt u graag meer over de mogelijkheden.