Turn Arounds op Chemelot: hoe blijf je 24/7 in control?

Turn Arounds op Chemelot: hoe blijf je 24/7 in control?

Nsecure is voor Sitech Services nauw betrokken bij deze grootschalige onderhoudswerkzaamheden.

sitech services

Dagelijks honderden contractors vanuit heel Europa, duizenden aanvragen voor het verrichten van werkzaamheden en uiteenlopende voertuigen die het terrein betreden. Jaarlijks wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan de tientallen fabrieken, de zogeheten Turn Arounds, op het omvangrijke terrein van ruim 800 hectare genaamd Chemelot. Sitech Services helpt bedrijven op Chemelot om het beste uit hun fabrieken te halen. Nsecure is voor Sitech Services nauw betrokken bij deze grootschalige onderhoudswerkzaamheden.

Complexe operatie vraagt om nauwkeurigheid

Om een operatie van dit formaat veilig en gecontroleerd uit te voeren, gaan maanden voorbereiding aan vooraf. Heleen van de Meulder, Service Level Manager bij Nsecure legt uit: “Een turn around heeft een enorme impact en is een uiterst complex project. De sluiting van fabrieken is namelijk ingrijpend en kostbaar. Daarom wordt het werk lang van tevoren nauwkeurig gepland, zodat de turn around in een zo kort mogelijke tijd gecontroleerd en zonder risico’s uitgevoerd kan worden”.

Aanwezigheidsregistratie van honderden contractors

Sander Rutten, Manager Operations Security bij Sitech Services BV: “Nsecure is voor ons een onmisbare partner die totaaloplossingen levert op het gebied van toegangscontrole met de focus op safety & security.”

Het stilleggen van de fabrieken moet namelijk in een zo kort mogelijke tijd en uiterst efficiënt. Daarnaast zijn de onderhoudswerkzaamheden zijn zeer specialistisch van aard. Daarom zijn er tijdens de onderhoudsstop wel honderden contractors aanwezig vanuit heel Europa om dit uit te voeren. Zomaar het terrein betreden is een no-go. Iedereen dient zich vooraf aan te melden én te voldoen aan de juiste certificeringen en documenten.

Functioneel Beheer voor een optimaal veilige turn around

Om aan die veiligheid bij te dragen, is een correcte en vooral gemakkelijk te benaderen aanwezigheidsregistratie in het toegangscontrole systeem van groot belang. Hierbij gaat het dus om de functionele inrichting van de omgeving. Heleen: “Al ruim 15 jaar werken Sitech Services en Nsecure samen. Sinds 2021 besteedt Sitech Services ook het Functioneel Beheer van het toegangscontrole systeem uit aan Nsecure. We zijn dus aan de voorkant steeds meer betrokken bij de voorbereidingen van de turn around. Voor de gebruikers vanuit Sitech Services is het belangrijk dat de applicatie duidelijk is ingericht en gemakkelijk is te gebruiken. Zeker gezien de omvang van het project. Niet alleen om inzicht te houden in het aantal personen wat aanwezig is, maar ook voor het uitdraaien van rapportages voor tijdregistraties. Daarnaast heb je ook te maken met privacy wetgeving. Gebruikers mogen niet alle persoonsgegevens tot in detail inzien, maar hebben wel de relevante informatie nodig om het juiste te kunnen doen in geval van een calamiteit.”

Stopreaders als onderdeel van het toegangscontrole proces

Om het aanmelden van personen veilig en snel te laten verlopen, staan er op vooraf gedefinieerde zones op het terrein tijdelijke mobiele kaartlezers, genaamd stopreaders. Om dit per systeemgebruiker van Chemelot in orde te kunnen maken, is de functionele inrichting van het toegangscontrole systeem belangrijk. Functioneel beheer omvat het waarborgen van de functionaliteit van de security systemen. Bijvoorbeeld voor het beheer van autorisaties, personen, toegangen en sjablonen.

Toepassing

Gerelateerde oplossingen

arrow_outward

Continu een compleet overzicht voor aantoonbaar gecontroleerd toegangsmanagement. 

arrow_outward

Beheersdiensten: technisch beheer, applicatie beheer, functioneel beheer en werkplek beheer

arrow_outward

24/7 Customer Support Desk voor het proactief oplossen van meldingen

RRP en Nsecure

Een veilige olietransport van Rotterdam Europoort naar het Ruhrgebied in Duitsland

Allseas Lorelay case Nsecure

Veiligheid en compliance op het hoogste niveau voor Allseas

Toegangscontrole en security in industriële sector

Het belang van een Data Protection Impact Assessment (DPIA)

Remco Treffers Nsecure
Remco Treffers Expert IT & Cloud Services
De kunst van controle

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze oplossingen in de industriële sector of over onze diensten zoals functioneel beheer of aanwezigheidsregistratie? Neem dan gerust contact met ons op.