Moderne security technieken voor Bank Mendes Gans

Moderne security technieken voor Bank Mendes Gans

Een monumentale locatie in hartje Amsterdam

Bank Mendes Gans (BMG), onderdeel van de ING Groep, werd in 1883 in Amsterdam opgericht en staat bekend om haar hoogwaardige dienstverlening. BMG is gespecialiseerd in liquiditeit en informatiebeheer voor internationale bedrijven met vestigingen in verschillende landen. Met een bankonafhankelijk model werkt BMG in meerdere valuta, meerdere landen en meerdere banken.

BMG heeft ruim 250 medewerkers en is met haar hoofdkantoor, diverse monumentale panden, gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam.

“Hospitality en veiligheid staan bij BMG hoog op de agenda. Enerzijds omdat ons beleid dient aan te sluiten bij de security policy van de ING Groep, anderzijds omdat we de gastvrije uitstraling willen waarborgen met onze toonaangevende locatie”, vertelt Dik Frerichs, manager Facility en hoofd van secretariaat en security.

Een moderne, hoogwaardige security oplossing

BMG kwam een aantal jaren geleden met Nsecure in contact tijdens de zoektocht naar een nieuwe, hoogwaardige security en toegangsoplossing. Nsecure is al langere tijd partner van ING Groep op het gebied van toegang en security. Tijdens een beursbezoek heeft BMG ervaren welke oplossingen Nsecure biedt op het gebied van toegang en security.

“Onze fysieke beveiliging destijds was achterhaald en we zochten naar een moderne invulling, die tegelijkertijd aansluit op de security policy van de ING Groep. Daarnaast is het van belang dat we rekening houden met de bouwkundige staat van ons monumentale pand en dat we goed kijken naar de toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van bekabeling om dit vervolgens zorgvuldig weg te werken binnen de muren. Dit heeft wel uitdagingen. Zeker wanneer het pand is voorzien van zware deuren en het wenselijk is dat het een representatief pand blijft”, zegt Dik.

Een hogere graad van security voor Bank Mendes Gans

Vooraf is er met Nsecure goed gekeken vanuit welke invalshoeken er invulling gegeven moest worden aan de nieuwe security oplossing. Vanuit een veiligheidsaspect had BMG de wens om het aantal deuren te reduceren van vier naar totaal twee circle lock deuren, voorzien van toegangscontrole, om daarmee het pand te betreden. Doordat de circle lock deuren één voor één na elkaar openen, kan BMG een hogere graad van security waarborgen. Daarnaast is de beveiligingsloge zo ingericht dat cameratoezicht ook op afstand is te bekijken en remote sturingen voor deuren mogelijk zijn.

Vanuit hospitality oogpunt is er gekeken naar het ontvangst van medewerkers, bezoekers en leveranciers. Frerichs: “Voorheen werden bezoekers en leveranciers ontvangen bij de receptie. We merkten dat dit gedurende bepaalde dagen en tijdstippen zorgde voor veel drukte. Doordat we onze leveranciers ontvangen in een expeditieruimte die is voorzien van cameratoezicht en we remote kunnen besturen, zorgt dit voor meer rust bij de receptie en kunnen we bezoekers die vooraf aangemeld zijn op een prettige manier ontvangen.”

Awareness rondom veiligheid

“Voor ons is Nsecure een geprofileerde security partij waarbij kennis van technieken goed geworteld zit in het DNA. Deze kwaliteit heeft zich tot nu toe bewezen in onze samenwerking. Met de juiste moderne techniek en onze beveiligingsloge hebben we veiligheid kunnen vormgeven op onze locatie. Dit valt of staat ook met de bewustwording van personeel. We zetten in op het creëren van ‘awareness’ door middel van testen en audits om continu te meten of ons systeem waterdicht is. Het blijft een kantoorpand waarbij we de kans op indringers willen uitsluiten en een ideale en veilige werkomgeving willen creëren voor onze medewerker”, aldus Dik Frerichs.

Toepassing

Gerelateerde oplossingen

arrow_outward

Camera en video oplossingen die voldoen aan de hoogste normen voor beeld, geluid en analytics

arrow_outward

Toegangscontrole oplossingen volledig geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen

RRP en Nsecure

Een veilige olietransport van Rotterdam Europoort naar het Ruhrgebied in Duitsland

Allseas Lorelay case Nsecure

Veiligheid en compliance op het hoogste niveau voor Allseas

Toegangscontrole en security in industriële sector

Het belang van een Data Protection Impact Assessment (DPIA)

Fong Djeh Tsang Nsecure
Fong Djeh Tsang Expert Finance & Healthcare
Vragen

Meer informatie

Meer weten over toegangscontrole of andere security oplossingen? Onze specialisten staan u graag te woord. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Barendrecht.