Een integraal toegangsbeleid voor Gemeente Enschede

Een integraal toegangsbeleid voor Gemeente Enschede

Uniformiteit als uitgangspunt voor het toegangsbeleid

De gemeente Enschede telt ruim 157.907 inwoners en is onderverdeeld in 5 stadsdelen. Verdeeld over de stadsdelen Centrum, Noord, Oost, Zuid en West, beheert de gemeente 12 gemeentelocaties. Uiteenlopend van een monumentaal stadhuis tot aan verschillende wijkcentra met ieder hun eigen functies en daardoor een eigen toegangsbeleid. In juni 2001 is het stadskantoor Enschede opgeleverd en volledig in gebruik genomen.

“Een open en transparante uitstraling voor onze locaties is essentieel. Zeker voor de wijklocaties om daar bewoners te ontvangen en verder te helpen. Daarnaast hebben we ook te maken met andere partijen die een gedeelte van onze locatie(s) huren. Het is daarom van belang om stil te staan bij het toegangsbeleid per locatie. Onze locaties zijn namelijk gebouwd tussen 1930 en 2010 en dus moeten we rekening houden met verschillende randvoorwaarden en eisen”, vertelt Pascal Wijnia, Facilitair adviseur bij de gemeente Enschede.

Uniformiteit als uitgangspunt voor het toegangsbeleid

“We zijn in 2001 met Nsecure in contact gekomen omdat we ons stadskantoor moesten voorzien van toegangscontrole. Voor onze medewerkers en ook de partners (ruim 5.000 gebruikers) is het van belang dat we een veilige werkomgeving creëren voor de locaties waar zij werkzaam zijn en dus gemakkelijk en veilig toegang hebben tot alle locaties.”

Nsecure wist met het toegangscontrole systeem de juiste oplossing te bieden en uiteindelijk zijn alle 12 gemeentelocaties voorzien. Daarbij is er goed gekeken naar de functie van een locatie.

“Neem ons stadhuis, dit is een monumentaal pand dat moet voldoen aan bepaalde eisen en wat niet zomaar verbouwd mag worden. Tevens vinden hier officiële gelegenheden zoals een trouwerij of een huldiging plaats. Dat vraagt om een ander beleid en een andere aanpak. Daarnaast dienen we voor een aantal van onze mensen zoals bestuursleden en het college van Burgemeesters en Wethouders de veiligheid te waarborgen. Oplossingen zitten dus vooral in het toegangs- en autorisatie proces in samenhang met onze camerabewaking.”

Balans tussen een persoonlijk ontvangst en een veilige omgeving

“In de afgelopen jaren is Nsecure voor ons een betrouwbare partner geworden. De oplossingen hebben voor ons impact op een stukje veiligheid dat we kunnen waarborgen en dat we zicht hebben op wie er in onze panden is. Zo kunnen we vormgeven aan de controlefunctie die we hebben vanuit security oogpunt. Daarnaast is er regelmatig overleg met Nsecure doordat we een onderhoudscontract hebben afgesloten. Waar nodig bekijken we waar we kunnen verbeteren en welke impact dit heeft. Voor de toekomst kijken we graag verder welke (technologische) innovaties passen bij onze bedrijfsprocessen en van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de locaties van de gemeente Enschede”, aldus Pascal.

Toepassing

Gerelateerde oplossingen

arrow_outward

High-end oplossingen voor security management, toegangscontrole, camera observatie, inbraak en sluitsystemen.

arrow_outward

Toegangscontrole oplossingen volledig geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen

RRP en Nsecure

Een veilige olietransport van Rotterdam Europoort naar het Ruhrgebied in Duitsland

Allseas Lorelay case Nsecure

Veiligheid en compliance op het hoogste niveau voor Allseas

Toegangscontrole en security in industriële sector

Het belang van een Data Protection Impact Assessment (DPIA)

Richard Mildenberg Sustainability & Business Development Manager
Vragen

Meer informatie

Meer weten over toegangscontrole of andere security oplossingen? Onze specialisten staan u graag te woord. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in Barendrecht.