Creëren van een veilige, prettige woonomgeving voor WVO Zorg

Creëren van een veilige, prettige woonomgeving voor WVO Zorg

Standaardisatie voor toegang en veiligheid voor alle locaties

WVO Zorg is een zorgorganisatie in Zeeland met zorgcentra, thuiszorg en een breed scala aan zorg- en welzijnsgerelateerde diensten. Verspreid over Vlissingen, Middelburg en Oost-Souburg heeft WVO Zorg 5 verpleeghuizen, 7 zorgcentra en 1 zorgcentrum. Ruim 1.500 medewerkers en 800 vrijwilligers zetten zich dagelijks in om de beste zorg te leveren voor ruim 2.800 cliënten. De dienstverlening loopt uiteen van huishoudelijke hulp tot gastvrije dagbesteding, revalidatie tot boodschappenservice, cursussen en uitstapjes.

Gastvrije, veilige toegangscontrole voor alle locaties

Om een hoge kwaliteit van zorg op alle verschillende niveaus te garanderen, staat veiligheid hoog op de agenda van WVO Zorg. Bart-Jan Leijnse, Hoofd Technische Dienst: “We streven er naar dat alle locaties in een perfecte staat verkeren. Variërend van huurappartementen, tot aan de gezamenlijke huiskamers waar cliënten elkaar ontmoeten. De totale uitstraling van zowel de buitenkant als de binnenkant van onze locaties heeft veel invloed op het realiseren van een prettige woonomgeving voor onze cliënten.”

Werken volgens de Planetree filosofie

WVO Zorg werkt volgens de Planetree filosofie. Een manier van denken, kijken, luisteren en doen waarbij mensgerichte zorg voorop staat. De zorgfilosofie is gebaseerd op drie pijlers: betere zorg, helende omgeving en een gezonde organisatie. Diverse locaties van WVO Zorg hebben het internationale Planetree Label voor mensgerichte zorg toegekend gekregen en worden jaarlijks getoetst tijdens een audit. “De filosofie sluit aan bij het DNA van onze organisatie. We dragen dit een warm hart toe. Dit geeft ons houvast in onze dagelijkse bedrijfsprocessen én dus ook in de wijze waarop we toegang en veiligheid invullen”, aldus Bart-Jan.

Standaardisatie voor toegangscontrole en veiligheid

WVO Zorg werkt al bijna 10 jaar samen met Nsecure. “Aanleiding voor onze samenwerking destijds was een nieuwe locatie die voorzien moest worden van toegangscontrole. Voor de andere locaties werkten we met sleutels en codes om toegang te faciliteren. Echter was hierdoor weinig controle mogelijk. Het gebruik van sleutels kan diefstal of verlies als risico’s met zich mee brengen. We zochten naar een uniforme manier waarbij er vanuit veiligheidsoogpunt controle mogelijk was.”

Samen met Nsecure is er gekozen voor een AEOS toegangscontrolesysteem als oplossing voor de nieuwe locatie. Uiteindelijk is deze standaard uitgerold voor de buitenschil van alle locaties met camera observatie. De oplossing brengt als voordeel met zich mee dat toegang voor medewerkers per individu of per groep tot locaties of ruimtes is in te delen en daardoor beheersbaar blijft.

Integratie AEOS toegangscontrole met sleutelkasten

Voor specifieke ruimtes waar bijvoorbeeld medicatie ligt opgeslagen, worden sleutels gebruikt en worden beheerd in sleutelkasten. De sleutelkasten zijn geïntegreerd met het AEOS toegangscontrolesysteem waardoor men vanuit 1 omgeving eenvoudig beheer en controle uitvoert. Dit zorgt voor gemak in de dagelijkse werkzaamheden en het nastreven van regelgeving rondom opslag en beheer van medicatie.

“We benaderen veiligheid vanuit een hospitality gedachte en zoeken naar oplossingen die daar het beste bij passen. Onze oplossingen zoals we die nu kennen zijn van hoge kwaliteit en een stabiele factor. Dat geeft ons houvast om ons vooral bezig te houden met onze dagelijkse werkzaamheden; het bieden van een prettige, veilige omgeving voor onze cliënten”, aldus Bart-Jan. ­

Toepassing

Gerelateerde oplossingen

arrow_outward

Toegangscontrole oplossingen volledig geïntegreerd in uw bedrijfsprocessen

arrow_outward

Camera en video oplossingen die voldoen aan de hoogste normen voor beeld, geluid en analytics

RRP en Nsecure

Een veilige olietransport van Rotterdam Europoort naar het Ruhrgebied in Duitsland

Allseas Lorelay case Nsecure

Veiligheid en compliance op het hoogste niveau voor Allseas

Toegangscontrole en security in industriële sector

Het belang van een Data Protection Impact Assessment (DPIA)

Fong Djeh Tsang Nsecure
Fong Djeh Tsang Expert Finance & Healthcare
Meer informatie

Neem contact op

Meer weten over toegang en security oplossingen in de zorg? Neem dan contact met ons op.