Kennis items

Werken bij Nsecure: welkom in de wereld van toegang & security

Het Nsecure onboarding programma

Claske Niehof
HR Business Partner
15 januari 2023

Een nieuw jaar, dus een nieuwe stap in je carrière? Hoe uitdagend de inhoud van een nieuwe baan ook is, het is minstens zo belangrijk dat je terechtkomt in een fijne werksfeer die goed bij jou past. “Bij Nsecure is daar alle ruimte voor”, vertelt Claske Niehof, HR Adviseur bij Nsecure. In deze blog vertelt ze wat toekomstige collega’s te wachten staat en wat zij kunnen verwachten tijdens hun eerste weken bij Nsecure. Welkom in de wereld van toegang & security.

De eerste werkdag: starten met een veilige basis

Als marktleider en IT-dienstverlener op het gebied van toegang en security geeft Nsecure medewerkers de kans om innovatieve oplossingen te creëren voor toonaangevende opdrachtgevers met complexe toegang en beveiligingsvraagstukken. Op de eerste werkdag bij Nsecure zijn alle praktische zaken vanzelfsprekend al geregeld. Laptop, telefoon, werkplek, etc. Daarnaast krijgen nieuwe collega’s direct een training op het gebied van informatiebeveiliging. “Veiligheid is onze topprioriteit en gezien het type opdrachtgevers is het belangrijk dat we onze nieuwe collega’s daar meteen in meenemen. Met deze gedegen introductie zorgen we dat zij op een ontspannen manier beginnen. Dat geeft rust, waardoor de medewerker zich volledig kan richten op de inhoud”, vertelt Claske.

Nsecure Onboarding programma

Om te zorgen dat nieuwe collega’s zich vanaf de eerste dag helemaal thuis voelen, is er een uitgebreid onboarding programma dat bestaat uit twee delen. Het eerste deel is vooral gericht op het beter leren kennen van collega’s en de organisatie. Claske legt uit: “Nsecure levert toegang en security oplossingen voor de meest toonaangevende opdrachtgevers in uiteenlopende branches. Denk aan banken, chemische industrie, zorg en vitale infrastructuren. Deze organisaties worden gekenmerkt door het werken met veel medewerkers, bezoekers en leveranciers en dat bedrijfsprocessen vragen om een hoog niveau van veiligheid. Niet iedereen mag zomaar het hoofdkantoor van een fintech-bedrijf naar binnen of het terrein van een industrie complex betreden. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om de context van een bedrijf goed te begrijpen”.

Voor nieuwe medewerkers zijn daarom afspraken gepland met collega’s uit alle verschillende bedrijfsonderdelen. Er worden trainingen georganiseerd over de belangrijkste security en IT-oplossingen en directie- en MT-leden geven presentaties over strategische thema’s en onderwerpen. Zo krijgen nieuwe collega’s direct een goed beeld van de context van hun werkzaamheden, of die nu op het gebied van IT, engineering, projectmanagement of finance zitten.”

Het tweede deel van de onboarding is gericht op de langere termijn. “Nieuwe collega’s worden gekoppeld aan een buddy binnen hun afdeling bij Nsecure, die ze wegwijs maakt binnen de afdeling en de werkzaamheden die bij de functie horen. En kunnen altijd bij hun buddy terecht voor hulp of vragen”, aldus Claske.

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan (persoonlijke) ontwikkelingsmogelijkheden. Medewerkers krijgen de vrijheid om aan te geven waar hun opleidingsbehoeften liggen. Denk bijvoorbeeld aan het verbreden van kennis in specifieke technologieën of juist het ontwikkelen van bepaalde skills. Anouk de Pee, Functioneel Beheerder bij Nsecure, onderschrijft deze ontwikkelmogelijkheden. Zij stapte 5 jaar geleden binnen op de back-office van Nsecure en groeide binnen een aantal jaar door – met nog een kort uitstapje als Werkvoorbereider – naar Service Level Manager. “Voor mijn werk mag ik over de vloer komen bij de mooiste bedrijven van Nederland en meepraten over hoe security integraal onderdeel is van complexe bedrijfsprocessen. Inmiddels vervul ik de veelzijdige rol van Functioneel Beheerder help ik onze klanten met het optimaal gebruiken van onze security systemen.”

Anouk vervolgt: “Laten we voorop stellen dat ik hou van het dynamische, pragmatische en innovatieve karakter van Nsecure. We hebben een groep met leuke en hardwerkende collega’s. Iedereen staat voor elkaar klaar en werkt met een mentaliteit om morgen dingen weer beter te doen dan vandaag.”

Professionele aanpak in een familiaire sfeer

Naast leren van ervaren collega’s in de collegiale sfeer binnen het bedrijf, zijn er uiteraard ook volop andere mogelijkheden. Er worden groepstrainingen gegeven, medewerkers krijgen toegang tot een online learning platform en er kunnen externe opleidingen gevolgd worden.

Claske legt uit: “We zijn een warme, familiare organisatie, die complexe vraagstukken oplost voor toonaangevende klanten. Die combinatie maakt het zo leuk om hier te werken. Binnen de muren van ons mooie bedrijfspand gaan we informeel met elkaar om, daarbuiten zijn we professionals waar onze klanten op kunnen bouwen.”

Gerelateerde

Onderwerpen

Claske Niehof HR Business Partner
Meer informatie

Wat is jouw kunst van controle?

Meer weten over het werken bij Nsecure en welke mogelijkheden er zijn voor jou? Bekijk de vacaturesite voor meer informatie of neem persoonlijk contact op met Claske Niehof via hr@nsecure.nl