Kennis items

Nsecure steunt Heart Work Heroes project

Kleurrijke aandacht voor de zorg

Richard Mildenberg
Sustainability & Business Development Manager
28 februari 2023

Het was de meest kleurrijke en unieke buitenexpositie verspreid door het centrum van Rotterdam, speciaal voor de zorg: het Heart Work Heroes project. Misschien ben je de beelden wel eens tegengekomen in de Koopgoot, op de Kop van Zuid of op het Kruisplein. De missie van Heart Work Heroes? Een positieve en kleurrijke waardering uiten voor alle helden uit de zorg.

Over the Rainbow: Het kleurrijke kunstwerk is gemaakt door kunstenares Sutasinee, gestudeerd aan de Chiang Mai University. Het beeld Over the Rainbow geeft uiting aan de kleurrijke stad Rotterdam, waar iedereen zichzelf mag zijn. Geen mens zal dit beeld passeren zonder ernaar te kijken. Rotterdam is een stad met een krachtige creatieve energie en een flow die in dit beeld naar voren komt als golven in de branding.

Heart Work Heroes beeld Over The Rainbow bij Nsecure

Art of Control

Al jaren investeert Nsecure in maatschappelijk initiatieven en is er een sterke verbinding met kunst. Tegelijkertijd willen we met onze dienstverlening op het gebied van toegang en security zekerheid bieden van onze opdrachtgevers. Dat is de kunst van controle. De visie van Heart Work Heroes om kunst voor iedereen toegankelijk te maken en het beeld Over The Rainbow, sluit daarom ook volledig aan bij die van Nsecure. “Kunst maakt het mogelijk om maatschappelijke vraagstukken toegankelijk te maken. Je aan het denken te zetten. Daarom zijn we trots om dit unieke kunstwerk op een prominente plek in het kantoor van Nsecure te hebben staan.”

Over Heart Work Heroes: opbrengsten voor de zorg

Heart Work Heroes is een initiatief van Herman Poort als reactie op de helden die elke dag aan de frontlinie van onze samenleving staan; de mensen in de zorg. Vaak vergeten en ondergewaardeerd, wil de stichting deze mensen voor het voetlicht brengen en tegelijkertijd de volgende generatie enthousiast maken voor een carrière in de zorg. Dit doen zij door samen met kunstenaars van over de hele wereld de Heart Work Heroes beelden te creëren. Vorig jaar stonden ​​er 41 sculpturen in Rotterdam, vanaf het Centraal Station tot aan de Kop van Zuid. Samen met grotendeels Rotterdamse kunstenaars zijn de sculpturen tot stand gekomen. Na afloop van de openluchtexpositie werden bijna alle opvallende en unieke kunstwerken geveild in het Erasmus MC.

De opbrengst van alle beelden wordt gebruikt voor initiatieven die als doel hebben jongeren enthousiast te maken voor een carrière in de zorg, zoals bijvoorbeeld de Giovanni van Bronckhorst Foundation.

Heart Work Heroes, een social enterprise, is opgericht door Herman Poort. Vlak na de geboorte van zijn oudste dochter bleek zijn vriendin leukemie te hebben. Vol goede moed gingen ze de strijd aan, maar met twee maanden was de strijd gestreden en helaas niet met een overwinning. In zeven maanden tijd was hij vader geworden en was zijn dochter haar moeder verloren. Wat er zich in die twee maanden, grotendeels op de hematologie afdeling, afspeelde heeft zijn ogen voor zorgmedewerkers geopend. “Wat een bijzondere mensen-mensen. Ongelooflijk hoe ze zo’n moeilijke tijd draaglijk en hoopvol weten te maken.” Sinds die tijd is de druk op de zorg alleen maar toegenomen geworden. Deze ervaring heeft ertoe geleid dat Poort Heart Work Heroes heeft opgericht, zijn manier om iets terug te geven. Kleurrijk, positief en op de toekomst gericht.

Meer informatie

Wil je meer weten over Heart Work Heroes, hun initiatieven en de beelden? Kijk dan op de website https://www.heartworkheroes.com/

Gerelateerde

Onderwerpen

Richard Mildenberg Sustainability & Business Development Manager
Meer informatie

Vragen

Meer weten over ’the art of control’ of onze visie op sustainability? Neem contact op.