Kennis items

Nsecure lanceert nieuw workflow & identity platform YIM

Toegankelijk, veilig en gebruiksvriendelijk

 

Cedric van Riemsdijk
Lead IT Business Development
19 november 2019

Op 7 november jl. organiseerde Nsecure de pre-launch van YIM. De workflow & identity oplossing YIM (Your Identity Management) bewijst haar toegevoegde waarde voor organisaties in uiteenlopende branches. Verschillende modules zoals accreditatie, aanmelden van bezoekers en contractors, e-learning en documentatiebeheer, zorgen ervoor dat toegangsprocessen worden gestroomlijnd en geautomatiseerd.

Met YIM worden complexe toegangsprocedures, tijdrovende rapportages en lange wachttijden voor toegang en start van werkzaamheden voorkomen. De oplossing bevat een centrale opslag van digitale persoonsdossiers met alle relevante gegevens, documenten en certificaten en wordt aangeboden vanuit een gecertificeerd datacenter.

YIM: Your Identity Management

Om voorop te blijven lopen, continuïteit te bieden en zaken nog sneller, veiliger en gemakkelijker op te lossen, maakte Nsecure de keuze om de huidige oplossing Dataclient grondig onder de loep te nemen en in een compleet nieuw jasje te steken. De uitgangspunten voor YIM zijn o.a. gebaseerd op access control, identity management, veilig werken en compliancy. Vandaag de dag spelen deze thematieken een prominente rol in de dagelijkse operatie bij organisaties. Op basis van deze thematieken is de bouw van de nieuwe applicatie verder uitgewerkt in een blauwdruk. Ook met organisaties, contractors en eindgebruikers zijn sessies en interviews afgenomen om de wensen zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Er is stilgestaan bij de huidige functionaliteiten en bij de technische mogelijkheden vandaag de dag. Dit in combinatie met de uitkomsten van brainstormsessies en interviews met specialisten en (eind)gebruikers. Alle inzichten bij elkaar opgeteld hebben geleid tot de start van een volledig nieuw platform aan de hand van de laatste technische mogelijkheden. De ontwikkeling van YIM is inmiddels van start gegaan. Naar verwachting zal in het voorjaar van 2020 een eerste pilot van start gaan. Aan de hand van een agile werkwijze worden er iedere twee weken nieuwe bouwstenen aan het platform toegevoegd.

Toegankelijk, veilig en gebruiksvriendelijk

De vormgeving van YIM benadrukt met name de toegevoegde waarde die zij moet bieden voor organisaties, beheerders en eindgebruikers. Toegankelijk, snel, efficiënt, gebruiksvriendelijk en toekomstgericht. Tijdens de pre-launch bijeenkomst is uitvoerig gesproken over de strategische uitgangspunten om te komen tot de next generation oplossing voor workflow- en identity processen. Daarnaast is op interactieve wijze stilgestaan bij de verschillende subonderwerpen, zoals functionaliteiten, support en de uitstraling van de vernieuwde user interface. Verder is de opbouw van de architectuur toegelicht en zijn de eerste facetten van YIM getoond in de ontwikkelomgeving. De open architectuur maakt het mogelijk om met verschillende security, ERP, HR systemen te integreren waardoor bedrijfsprocessen optimaal beheerst en volledig geautomatiseerd worden.

Blijf op de hoogte

De volgende stap is om de MVP van YIM te toetsen in een pilot samen met een speler uit de industriële sector. Tijdens deze pilotfase wordt samen met verschillende (eind)gebruikers getoetst hoe deze nieuwe bouwstenen aansluiten op dagelijkse processen, gebruiksvriendelijkheid en snelheid. Nsecure zal de komende tijd met regelmaat de voortgang met YIM met u delen.

Gerelateerde

Onderwerpen

Cedric van Riemsdijk Lead IT Business Development
Meer informatie

Vragen

Meer weten over YIM? Onze specialisten staan u graag te woord. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.yimaccess.nl.