Kennis items

Nsecure doorbreekt vrouwen taboe in traditionele security wereld

International Women’s Day

Nsecure International Womens Day
8 maart 2022

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag die volledig in het teken staat van de kracht van de vrouw. Bij Nsecure maken we geen onderscheid en geloven we juist in de kracht van diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid. Want juist in de security branche zien we dat deze wereld veelal (nog) wordt gedomineerd door mannen. Vrouwen zijn er bij Nsecure te vinden in allerlei functies, van business developers, IT projectleiders tot applicatiebeheerders. Een mooi moment om in gesprek te gaan met Anouk de Pee, Functioneel Beheerder bij Nsecure.

Over de vloer bij de mooiste bedrijven van Nederland

Anouk de Pee stapte 5 jaar geleden binnen op de back-office van Nsecure en groeide binnen een aantal jaar door (met nog een kort uitstapje als Werkvoorbereider) naar Service Level Manager in klantenteam Industry. “Voor mijn werk mag ik over de vloer komen bij de mooiste bedrijven van Nederland en meepraten over hoe security integraal onderdeel is van complexe bedrijfsprocessen. Als Service Level Manager was ik het aanspreekpunt voor service en onderhoud van onze security oplossingen. Dagelijks was ik in gesprek met onze relaties om te beoordelen hoe onze dienstverlening aansluit, optimaal gebruikt wordt en waar nodig verbeterd kan worden. Dit alles wordt vastgelegd in de contracten die zijn afgesloten en waar we periodiek sturen op KPI’s.”

Onderscheidend vermogen: soft skills zijn key

Inmiddels vervult Anouk de veelzijdige rol van Functioneel Beheerder. “Dienstverlening en proces verbetering vormen de rode raad in de functies die ik bij Nsecure heb mogen vervullen en daar word ik nog steeds iedere dag erg blij van. Dankzij mijn vorige functies heb ik een bagage aan kennis en kunde als het gaat om security en het snappen van de praktijk bij onze klanten. Als Functioneel Beheerder help ik gebruikers met het optimaal gebruiken van onze security systemen. Wanneer Functioneel Beheer niet op orde is, lopen organisaties het gevaar dat je te maken krijgt met security oplossingen die niet ten volle worden gebruikt. Eindgebruikers weten vaak niet goed hoe zij dit zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken. Met als gevolg dat men zich onbegrepen voelt en dit leidt tot frustraties en dus ook risico’s als het gaat om security voor het bedrijf. Aan de andere kant heb je de IT’er die het door eigen kennis lastig vindt om een begrijpelijke vertaling te maken naar de gebruiker. Dit kost organisaties veel tijd en geld, terwijl het makkelijk voorkomen kan worden. En daar verschijn ik als schakel. Als Functioneel Beheerder merk je dat soft skills ‘key’ zijn als vertaling tussen mens en techniek. Het is mijn doel om gebruikers optimaal te ondersteunen en te adviseren door goed te luisteren en te willen begrijpen.”

Vrouwen taboe in IT & security

Anouk: “Eigenlijk sta ik er nooit bij stil, maar ik realiseer me dat ik zeker in de security branche vaker tegenover mannen zit. En toch te maken heb met gekke vooroordelen. Recent hadden we een overleg. Ik mocht een presentatie geven over het samenvoegen van 2 contractstukken aan 10 man. ‘Zo Anouk, en dat als enige vrouw hier in de zaal’. Doorgaans wordt dit tijdens Service Reviews of contractbesprekingen wel vaker gezegd. Blijkbaar hebben we in de maatschappij nog veel terrein te winnen als het gaat om vrouwen in IT & security functies, ook aan de andere kant van de tafel.”

Anouk vervolgt: “Op de IT afdeling van Nsecure werken inmiddels meer vrouwen. Ook verwacht ik als Functioneel Beheerder meer contact te krijgen met ‘vrouwelijke’ gebruikers (Front-Office, Facilitair medewerkers en Security Support) om hen te helpen onze security systemen optimaal te gebruiken.”

Morgen moet beter dan vandaag

Anouk: “Laten we voorop stellen dat ik hou van het dynamische, pragmatische en innovatieve karakter van Nsecure. Daarnaast vind ik het leuk om de technische inhoud van zaken te begrijpen en de vertaalslag te maken zodat dit hout snijdt voor gebruikers. En we hebben een groep met super leuke en hardwerkende collega’s. Iedereen staat voor elkaar klaar en werkt met een mentaliteit om morgen dingen weer beter te doen dan vandaag.”

Gerelateerde

Onderwerpen

Claske Niehof HR Business Partner
Meer informatie

Vragen

Meer weten over carrièremogelijkheden bij Nsecure? Neem dan contact met ons op.