Kennis items

Nsecure behoudt FSQS-NL certificering

Dé standaard in de financiële sector

FSQS-NL certificering
Fong Djeh Tsang Nsecure
Fong Djeh Tsang
Expert Finance & Healthcare
23 april 2024

Recent heeft Nsecure de herbeoordeling voor het behouden van de FSQS-NL certificering succesvol afgerond. Het FSQS-certificaat (Financial Services Qualification System) is een hoog aangeschreven accreditatie die wordt erkend door vooraanstaande financiële instellingen. De certificering bevestigt dat Nsecure voldoet aan strenge normen en kwaliteitscriteria op het gebied van risicobeheer, naleving van regelgeving en operationele processen. 

Wat is FSQS-NL?

FSQS-NL (Financial Services Qualification System-Netherlands) is het netwerk waarbinnen vooraanstaande financiële instellingen zoals banken en verzekeraars samenwerken. Dit netwerk streeft ernaar een standaard te ontwikkelen voor de complexe dynamiek van derde en vierde partijen die namens hen informatie beheren.

Het FSQS-certificaat, oorspronkelijk geïntroduceerd door Hellios in Engeland, is door grote Nederlandse financiële spelers geadopteerd om hun leveranciers uniform te toetsen op aspecten van risicobeheersing en compliance. Dit helpt hen te voldoen aan alle regelgeving en toont dit ook aan regelgevers en beleidsmakers.

Nsecure behoudt FSQS-NL certificering

Bij Nsecure hebben we dit certificaat met trots behaald, waarmee we wederom bevestigen dat we voldoen aan de hoogste normen voor dataveiligheid en compliance volgens lokale regelgeving en sector-specifieke gedragscodes.

Het FSQS-certificaat is meer dan een bewijsstuk; het is een getuigenis van onze toewijding aan informatiebeveiliging, transparantie en verantwoordelijkheid in risicobeheersing. We bieden onze klanten hiermee niet alleen zekerheid over onze werkwijze, maar versterken ook hun vertrouwen in ons als hun partner voor veilige en verantwoorde bedrijfsvoering. Met onze FSQS-NL certificering kunnen onze (potentiële) klanten erop vertrouwen dat samenwerken met Nsecure synoniem staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit. De certificeringsprocedure wordt jaarlijks herhaald om te blijven voldoen aan de nieuwste wetgeving en beveiligingsmethoden.

Aantoonbaar in controle

Nsecure is voor de financiële sector de aangewezen partner om zowel offline als online veiligheid te waarborgen op het hoogste niveau. Onze jarenlange ervaring bij toonaangevende opdrachtgevers bundelen we om nog nadrukkelijker onze expertise op het gebied van toegang en security toe te passen. Wij snappen de bedrijfsprocessen en de essentie als het gaat om compliance en risicobeheersing van dergelijke organisaties.

Fong Djeh Tsang Nsecure
Fong Djeh Tsang Expert Finance & Healthcare
Meer informatie

Vragen?

Meer weten over onze FSQS-NL certificering en wat dit voor u betekent? Neem dan contact met ons op.