Kennis items

International Women’s Day. Hoe zit dat in de security branche?

In gesprek met Heleen van de Meulder, Service Level Manager Nsecure

Claske Niehof
HR Business Partner
1 februari 2023

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag die volledig in het teken staat van de kracht van de vrouw. Bij Nsecure staan we voor de kracht van diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid. We zijn daarom dagelijks bezig om een zo open en inspirerend mogelijke werksfeer te creëren voor al onze medewerkers. Ondanks het stigma wat heerst binnen de security branche, weten we bij Nsecure het traditionele beeld te doorbreken. Een mooi moment om in gesprek te gaan met Heleen van de Meulder, Service Level Manager bij Nsecure: “De wereld van security is absoluut een mannenwereld”.

Over de vloer bij toonaangevende bedrijven uit de industriële sector

Heleen is verantwoordelijk voor de uitvoering van de service- en onderhoudscontracten. “Dat doe ik vanuit Klantenteam Industry.” Heleen van de Meulder stapte twee jaar geleden binnen op de backoffice van Nsecure en groeide een jaar later door naar Service Level Manager in Klantenteam Industry. “Binnen het werk van Service Level Management ben ik dus niet nieuw, maar wel in dit team en als eindverantwoordelijke.”

Aanspreekpunt voor kwaliteit en continuïteit

Heleen vervolgt: “Na de implementatie van een nieuwe security oplossing wordt er binnen een organisatie vaak opgelucht ademgehaald. Maar die nieuwe security toepassingen hebben alleen waarde als je ze actief beheert, ontwikkelt en monitort. Met Service Level Management wordt hier invulling aan gegeven, samen met een team van specialisten. In een contract worden KPI’s en afspraken opgesteld voor de langere termijn. Mijn werkzaamheden variëren van het inplannen en coördineren van onderhoudswerkzaamheden en IT-diensten, tot het bewaken van service levels, het opstellen en delen van rapportages en het maken van afspraken met onderaannemers. Ook de opdrachtgever speelt in deze borging van afspraken vanzelfsprekend een belangrijke rol. Alleen samen kunnen we de gewenste prestaties leveren en de beoogde kwaliteit garanderen.”

Neuzen dezelfde kant op

In haar rol als Service Level Manager is iedere dag leerzaam en uitdagend, geeft Heleen aan. “In mijn functie vind ik vooral het sociale aspect, zowel intern als extern, erg leuk. Wanneer een klant kritische vragen stelt, vind ik het fijn dat aan het einde van het gesprek alle neuzen weer dezelfde kant opstaan. Daarnaast zorgt Service Level Management voor waardevolle inzichten waardoor onze opdrachtgevers nog beter kunnen voorspellen en vooruit kunnen kijken. Dat is motiverend.”

Vrouw in een ‘traditionele’ mannenwereld

De wereld van security is absoluut een mannenwereld, geeft Heleen desgevraagd aan. “Ik praat met locatieverantwoordelijken, facilitair managers, IT-managers, security managers, dat zijn inderdaad vooral mannen. Ik ben met bijna 30 weliswaar ‘jong’, en ook vrouw, maar ik merk hier op de werkvloer en bij klanten geen verschil in benadering, ten opzichte van mijn mannelijke collega’s. Ik heb wel eens de vraag gekregen: “Ben jij dan technisch?” Dan zeg ik: “Nee, maar ik weet wel hoe ik een hecht team aan specialisten kan inzetten en begeleiden om te komen tot de beste oplossingen.”

Iedereen gelijk behandelen

Claske Niehof, HR Adviseur bij Nsecure, licht toe: “Van de 160 medewerkers, werken er nu zo’n 25 vrouwen. We hebben een grote groep aan Field Engineers en Projectleiders in dienst. En het zijn voornamelijk mannelijke collega’s die deze rol vervullen. Ik denk ook dat het iets is van jaren geleden. Dat het bij deze specifieke opleidingen voornamelijk mannen zijn geweest die de opleiding gevolgd hebben. Dat zie je steeds meer veranderen. Ook vrouwen vinden de techniek steeds interessanter worden en dat moedigen wij natuurlijk aan!”

“Op onze IT functies bijvoorbeeld, zie je de interesse bij vrouwen al groter worden. Vanuit HR besteden we veel aandacht aan diversiteit en inclusiviteit en hoe we dit zo goed mogelijk kunnen vormgeven. Maar we kijken vooral naar de persoon. Pas je bij de functie? Sluit het aan bij jouw carrièrewensen? We kiezen niet per definitie voor een vrouw in plaats van voor een man. We staan juist voor gelijkheid en daar horen gelijke kansen bij voor iedereen. Het belangrijkste is dat je met plezier en zelfvertrouwen aan het werk gaat.”

Gerelateerde

Onderwerpen

Claske Niehof HR Business Partner
Meer informatie

Vragen

Meer weten over werken bij Nsecure? Neem dan contact met ons op.