Kennis items

In control met Identity & Access Management

Een snelle uitwisseling van informatie tussen contractors, leveranciers en bezoekers voor toegang

 

Cedric van Riemsdijk
Lead IT Business Development
22 december 2018

Dagelijks meerdere contractors op locatie, tientallen aanvragen voor het verrichten van werkzaamheden en uiteenlopende voertuigen die uw terrein betreden. Wie om zich heen kijkt in een industriële omgeving, ziet dat veiligheid een cruciale rol speelt in alle bedrijfsprocessen. Daarnaast ontstaan er nog steeds uitdagingen in de operatie waardoor veiligheid in het geding komt. Wat vraagt dit van het beoordelend vermogen van specialisten op locaties die volop in ontwikkeling zijn?

In de wereld van deze specialisten, de safety-, security- of QHSE-manager, gaan diverse zaken verder dan veiligheid en toegangsverlening. Continu druk op resources, de zoektocht naar gekwalificeerd personeel en steeds strengere wet- en regelgeving dwingen alle spelers in het industriële domein om scherp te blijven. Met calamiteiten die op de loer liggen kan dit ernstige gevolgen hebben voor mens en omgeving. Zelfs wereldwijd.

Toch zijn ondersteunende deeloplossingen in overvloed beschikbaar. Denk aan bezoekersregistratie, e-learning en selfservice. Maar sluiten deze oplossingen daadwerkelijk aan op uw bedrijfsprocessen? Of dwingen deze oplossingen om uw bedrijfsprocessen anders in te richten? Los van innovatieve technieken, zoals kunstmatige intelligentie (AI) of robotica, die (in de toekomst) ingezet kunnen worden.

Technologie kan ondersteunen in het waarborgen van veiligheid, maar valt of staat met bewustwording en het kennisniveau over deze technologieën.

In control over wie, wanneer en waar naar binnen mag

Kijkend naar de verschillende bedrijfsprocessen, zijn met name toegangsprocessen nog altijd intensief en tijdrovend. Informatie raakt versnipperd. Er moet snel antwoord worden gegeven op basis van een aantal security-overwegingen. Want is de persoon werkelijk wie hij is en beschikt die persoon over de juiste certificeringen? Discussies ontstaan wanneer contractors niet beschikken over de juiste certificeringen, zoals een geldige VCA of VOG en wie er eindverantwoordelijk voor is om dit aan te leveren. En dat kan gevolgen hebben voor veiligheid.

Met strengere inspecties en audits is het essentieel dat bedrijven zaken op orde hebben om boetes van (overheids)instanties te voorkomen. Informatie over bezoekers en contractors helpt juist om veiligheid onder controle te krijgen. De data die hieruit voortkomt heeft als doel om deze personen ‘groen’ licht te geven om uw (bedrijfs)locatie te betreden.

Winst behalen met Identity & Access Management

Winst is te behalen op het gebied van efficiency, compliancy en safety. Identity & Access Management resulteert in een snelle uitwisseling van informatie tussen contractors, leveranciers en bezoekers ten aanzien van de voorwaarden voor toegang tot een gebouw of locatie. In een persoonlijk digitaal dossier worden certificaten en trainingen opgeslagen en notificaties verstuurd wanneer een certificaat verloopt. Met een kwalificatiematrix kunt u personen kwalificeren zodat de juiste expertise wordt ingezet voor werkzaamheden op locatie. En dankzij e-learning is het mogelijk om voorafgaand of ter plaatse veiligheid- of instructievideo’s in te zetten.

Door de juiste inzet van mens en techniek wordt daarmee continuïteit en veiligheid gewaarborgd. Kortom; in één oogopslag inzicht in de voortgang en knelpunten van uw bedrijfsprocessen. Zo bent u in control over wie, wanneer en waar naar binnen mag. En bent u een volwaardige business-partner voor uw organisatie.

Gerelateerde

Onderwerpen

Cedric van Riemsdijk Lead IT Business Development
Meer informatie

Vragen

Meer weten over Identity Management? Onze specialisten staan u graag te woord.