Kennis items

Hans van Driel over 25 jaar Nsecure

Het zijn uitzonderlijke tijden in de wereld. Toch valt er bij Nsecure een klein feestje te vieren, want zij bestaan in april 25 jaar.

 

Alex Smaling
General Manager en Expert Identity & Cloud
19 april 2020

Het zijn uitzonderlijke tijden in de wereld. Toch valt er bij Nsecure een klein feestje te vieren, want zij bestaan in april 25 jaar. In die kwart eeuw heeft het bedrijf uit Barendrecht zich opgewerkt tot een prominente speler in de wereld van access en security management. Genoeg aanleiding om in gesprek te gaan met de bevlogen directeur Hans van Driel over het verleden, heden en toekomst.

Als zelfbenoemd rebel zegt Van Driel: ‘Ik heb helemaal niéts met traditionele beveiliging. Anders zijn en vernieuwend denken is een doel op zich bij Nsecure.’ Security heeft volgens hem meer impact dan mensen denken: ‘Beveiliging werpt vaak ten onrechte barrières op. Het maakt bedrijven slecht toegankelijk, minder gastvrij en dus minder efficiënt. In plaats van letterlijk en figuurlijk deuren te sluiten, willen wij deze open zetten voor de mensen die een locatie willen betreden. Wij spelen niet in op angst en gevaar, maar juist op vrijheid. Om optimaal tot hun recht te kunnen komen, moeten mensen zich veilig voelen in hun omgeving. Alleen dan voelen zij de vrijheid die nodig is voor goede prestaties.’

Evolutie van toegangscontrole

In de afgelopen jaren is access control veel omvattender geworden. “Vroeger ging het vooral om de fysieke toegangscontrole; welke medewerkers mogen een bepaalde ruimte betreden en wanneer? Om dat te reguleren werden sleutels of toegangspassen verstrekt. Tegenwoordig draait het niet meer alleen om de vraag wie ergens aanwezig zijn, maar ook over welke vaardigheden of certificeringen zij beschikken en welke processen zij kunnen beïnvloeden. Het gaat dus niet alleen om de vraag of iemand ergens mag zijn, maar ook of deze persoon dit werk mag doen en of de risico’s zijn afgedekt.”, aldus Van Driel. Daar waar Nsecure 25 jaar geleden startte met het leveren van toegangspassen, biedt het bedrijf anno 2020 diverse cloud-oplossingen op gebied van veiligheid en toegankelijkheid, gekoppeld aan de continuïteit van bedrijfsprocessen. “De kruisbestuiving van verschillende systemen, het leggen van dwarsverbanden tussen databases en het analyseren van gegenereerde data levert niet alleen nieuwe mogelijkheden op bij het beveiligen van gebouwen, terreinen en processen, maar verhoogd ook de veiligheid.” vervolgd Van Driel.

Security as a Service

Als één van de eerste in de branche bracht Nsecure haar visie “Security as a Service” tot leven. Een totaalaanpak waarbij zij bedrijven bij hun bedrijfsprocessen ondersteunen met safety- en securityoplossingen. “Opdrachtgevers zijn niet meer op zoek naar turn-key hardware. Men zoekt een totaaldienstverlener met slimme SaaS-oplossingen en services die alle safety- en security gerelateerde zaken met elkaar verbindt. “Nsecure speelt hier op in en benadert security, risicobeheersing en de continuïteit van een organisatie als één geheel”, legt Van Driel uit.

Waardevolle bijdrage op afstand

Opdrachtgevers in uiteenlopende branches zoals de industriële sector, financiële dienstverleners en energiebedrijven, maar ook de overheid worden met de totaalaanpak van Nsecure ontzorgd. Zo is het mogelijk om toegangsverlening en alarmverificatie op afstand uit te voeren vanuit de Nsecure Observation Room. Eén centrale plek voor toegangsverlening, cameraobservatie en aansturing van bewakings- en hulpdiensten. Een efficiënte werkwijze waarmee veiligheid wordt gewaarborgd en minder kosten met zich mee brengt. “Inmiddels leveren we niet meer alleen beveiligingssystemen, maar zijn we verantwoordelijk voor het gehele proces. We zijn vaker gesprekspartner van directies en werken binnen organisaties naast de facilitair en/of IT-manager in plaats van in opdracht van. Maar bedrijven blijven wel altijd in control. Zij hebben voortdurend inzage in alle processen aan de hand van overzichtelijke dashboards en uitvoerige rapportages.” aldus Hans van Driel.

The Art of control

“Toegangsverlening en veiligheid moeten samen een meesterwerk zijn. Er kan geen penseelstreek verkeerd staan. Ons werk vraagt om innovatie, want elke locatie en omgeving is uniek. De kunst van controle is de juiste balans tussen optimale veiligheid en gastvrijheid,” vertelt Van Driel.

“De toekomst verwacht van ons dat wij vooruit blijven denken met de mogelijkheden die toegangsverlening biedt niet alleen vanuit de techniek, maar juist ook vanuit disciplines zoals IT en Identity Management. Een voorbeeld hiervan is predictive maintenance waarbij de toepassing van slimme software bepaald wanneer onderhoud echt nodig is. Toegangscontrole gaat verder dan een oplossing; het meedenken in het hele proces van het individu is van uiterst belang. Het succes van technologie ter ondersteuning van bedrijfsprocessen valt of staat hiermee. Ook IT speelt daarbij een steeds dominantere rol. Zeker in deze uitzonderlijke tijden. Dankzij remote oplossingen, cloud diensten en onze Observation Room kunnen wij 24/7 bedrijven ondersteunen zonder fysiek aanwezig te hoeven zijn.

Gerelateerde

Onderwerpen

Alex Smaling General Manager en Expert Identity & Cloud
Meer informatie

Vragen