Kennis items

Safety awareness met next level e-learning

Volledig automatiseren en afstemmen op het individu.

 

Cedric van Riemsdijk
Lead IT Business Development
19 juli 2019

Veilig werken staat bij veel spelers in de industriële sector op 1. Op zowel technisch als organisatorisch vlak worden tal van maatregelen genomen om 24 uur per dag, 7 dagen per week incidenten te voorkomen. Voldoen uw locaties aan de strenge voorwaarden van toegang en de uitvoering van werkzaamheden op uw terrein?

E-learningplatform integratie met Dataclient

Voor een opdrachtgever in de petrochemische sector is het team van Dataclient gestart met een groot traject rondom Safety Awareness. Een vernieuwd e-learningsplatform is hier een onderdeel van. Via dit platform kunnen bezoekers, contractors en medewerkers trainingen en examens afleggen om daarmee aan te tonen dat zij voldoen aan de vereiste competenties en vaardigheden. Daarnaast is men op de hoogte van alle regels rondom safety awareness. Door het ontwikkelde e-learningsplatform naadloos te integreren met Dataclient, worden de trainingen, voorwaarden en autorisatieprocessen volledig geautomatiseerd en afgestemd op het individu.

Inzet van gamification

Het e-learning platform wordt ondersteunt met een fysieke, interactieve ruimte voor trainingsdoeleinden dankzij gamification. Hierdoor wordt niet alleen het theoretische aspect getoetst, maar worden deelnemers ook getoetst op belangrijke praktijkonderdelen om  aan te tonen dat zij beschikken over de vereiste competenties en vaardigheden. De thematiek van het theoretische kader en de praktijkonderdelen lopen uiteen van werken op hoogte tot aan gevaarlijke stoffen en van life saving rules tot veiligheid op kantoor. De benodigde documenten en certificeringen worden vervolgens centraal opgeslagen in de Dataclient omgeving zodat er wordt voldaan aan geldende wet- en regelgeving en deze aantoonbaar inzichtelijk zijn.

Het resultaat?

Een (nog) hoger safety awareness, gekwalificeerde medewerkers, geautomatiseerd autorisatieproces en een helder overzicht en invulling van de informatiebehoefte. Veiligheid gaat verder dan fysieke maatregelen. Bewustwording en kennis is alles bepalend om in deze snel veranderende branches veiligheid te garanderen.

Gerelateerde

Onderwerpen

Cedric van Riemsdijk Lead IT Business Development
Meer informatie

Vragen

Nsecure en het team van Dataclient denkt graag met u mee over hoe veiligheid op een interactieve en pakkende wijze gewaarborgd wordt bij uw medewerkers, bezoekers en contractors.