Kennis items

De volledige security keten in control met SOC 2 Type II

Nsecure behoudt SOC 2 Type II verklaring: de heilige graal voor IT-security

Alex Smaling Nsecure
Alexander Snel
CISSP CIPP/E - Information security & Privacy
28 februari 2024

In een tijdperk waarin technologie sneller ontwikkelt dan ooit en de dreiging van cyberaanvallen toeneemt, is een waterdichte beveiliging geen luxe, maar een noodzaak. Een integrale aanpak voor security wordt voor organisaties steeds belangrijker, ook om te voldoen aan wet- en regelgevingen zoals de NIS2. Want iedere schakel in de keten is verantwoordelijk voor de keten als geheel. Om aan te tonen dat Nsecure haar dienstverlening volgens de hoogste IT standaarden uitvoert, behaalde Nsecure in 2022 de SOC 2 Type II verklaring. De heilige graal als het gaat om IT security. Recent is de herbeoordeling voor het behouden van de SOC 2 Type II verklaring succesvol afgerond. Deze prestatie bevestigt onze toewijding aan de hoogste normen voor beveiliging, beschikbaarheid, verwerking en vertrouwelijkheid van klantgegevens in onze dienstverlening.

Een integrale aanpak voor fysieke en digitale security

Bij Nsecure begrijpen we dat een gefragmenteerde benadering van security meer risico’s met zich meebrengt dan oplossingen. Onze visie? Een wereld waarin fysieke en digitale veiligheid niet afzonderlijk, maar als een harmonieuze eenheid functioneren. Waar anderen stoppen bij deeloplossingen, kijkt Nsecure naar het grotere plaatje. Nsecure staat voor een integrale aanpak, waarbij alle aspecten van veiligheid, cyber security, naleving van regelgevingen en menselijke factoren naadloos in elkaar overgaan – een strategie die essentieel is in onze steeds meer verbonden wereld.

Ook de toenemende complexiteit van de huidige wet- en regelgevingen zoals de NIS2, AVG, DORA, BIO-normenkader en ISPS benadrukt het belang van een geïntegreerde securityaanpak. De NIS2-richtlijn binnen de EU stelt bijvoorbeeld strenge eisen aan cybersecurity, risicomanagement en incidentrapportage. Met certificeringen zoals ISO27001, ISO27701 en SOC2 type II bewijst Nsecure de hoogste standaarden in veiligheidsoplossingen te hanteren voor haar opdrachtgevers. Zo lossen we niet alleen de vraagstukken van onze klanten op, maar vormen we ook een sterke alliantie met hen om te verzekeren dat hun veiligheid altijd prioriteit heeft.

Aantoonbaar in controle dankzij SOC 2 Type II

Nsecure behaalde in 2022 de SOC 2 Type II Assuranceverklaring. Een onderscheiding die binnen de toegangs- en beveiligingssector zeldzaam is en waarmee we voorop lopen als het gaat om IT-security. Deze mijlpaal bevestigt dat de gegevens die door Nsecure als IT-beveiligingsdienstverlener worden verwerkt, veiliger zijn dan ooit.

Alexander Snel, CISSP CIPP/E – Information security & Privacy consultant bij Nsecure: “We streven ernaar om onze klanten aantoonbaar te ondersteunen in het beheersen van risico’s en te voldoen aan essentiële normen en richtlijnen. Het behouden van onze SOC 2 Type II verklaring stelt ons in staat om opdrachtgevers in kritieke sectoren, zoals de vitale en financiële sector, effectief te ondersteunen bij het naleven van essentiële regelgeving en richtlijnen”.

Pieter Stoffelen en Alexander Snel

Gerelateerde

Onderwerpen

Alexander Snel CISSP CIPP/E - Information security & Privacy
Meer informatie

Vragen

Meer weten over onze SOC 2 Type II verklaring en wat dit u als opdrachtgever betekent? Neem dan contact met ons op. Onze experts staan u graag te woord.