Kennis items

29 jaar voorloper in traditionele security markt

Mensgerichte innovatie is de essentie van beveiliging

Alex Smaling Nsecure
Alex Smaling
General Manager en Expert Identity & Cloud
24 april 2024

Met trots vieren wij bij Nsecure deze maand ons 29-jarig bestaan – een mijlpaal die ons vakmanschap en expertise in de securitybranche onderstreept. Als voortrekker in de (IT)-dienstverlening voor toegang, security en safety, blijft onze visie scherp: het centraal stellen van de mens is de essentie van beveiliging. Alex Smaling, General Manager, reflecteert op bijna drie decennia van durf en doorzettingsvermogen. Hij deelt zijn inzichten over de ontwikkelingen die het bedrijf hebben gevormd en de toekomstige trends die het landschap van security definiëren.

Aantoonbaar in controle

“Gedurende mijn twintig jaar bij Nsecure heb ik onze organisatie zien groeien en ontwikkelen. We dagen onszelf continu uit om vooruitstrevend te zijn en kritisch te zijn naar onszelf. Dat zijn onze drijfveren waardoor we elke dag weer, ons security vakmanschap op het hoogste niveau uitvoeren. Hierdoor bieden we onze opdrachtgevers de ultieme veiligheid en zijn zij aantoonbaar in controle als het gaat om veiligheid, continuïteit en wetgeving. Het zijn organisaties die worden gekenmerkt door omvangrijke en complexe bedrijfsprocessen. En security is niet iets wat je erbij doet. We zijn het verplicht aan onze klanten om altijd voorop te lopen. Zodat we hen zekerheid geven dat hun bedrijfsprocessen onverstoord doorgaan volgens de hoogste securityrichtlijnen”.

Eigenzinnig in een traditionele markt

Sinds haar beginjaren positioneert Nsecure zich als een eigenzinnige speler in een traditionele markt. Die ‘eigenzinnigheid’ riep tegelijkertijd ook veel vragen op. “Als je een enthousiast voorvechter bent van een baanbrekende aanpak, wil dat niet meteen zeggen dat iedereen het daarmee eens is. Als één van de eerste partijen stapten wij over naar de cloud voor al onze security systemen. Een beslissing die destijds sceptisch werd ontvangen. Maar wij hielden vast aan dat idee, omdat we er heilig in geloofden. Deze Security-as-a-Service dienstverlening heeft ons een indrukwekkende voorsprong opgeleverd en voldoet inmiddels aan de hoogste normen als het gaat om continuïteit en veiligheid voor onze klanten. We zijn een hoogwaardige IT-dienstverlener geworden binnen de fysieke security.”

De mens centraal

Al 29 jaar is de kernfilosofie van Nsecure hetzelfde gebleven, namelijk het centraal stellen van de mens. “Als je de mens centraal stelt, heb je de essentie van beveiliging te pakken,” benadrukt Smaling. “Van oudsher zit deze denkwijze al in ons DNA. Recent hebben we dit vastgelegd in ons manifest ‘The Art Of Control’. Het manifest benadrukt hoe wij naar de wereld kijken en bestaat uit zeven belangrijke uitgangspunten. Toegang en beveiliging gaan namelijk niet alleen over techniek, maar het aanvoelen van processen en vrijheden. Dat vraagt om een vooruitstrevende geest en gedreven zijn om altijd alles te willen weten over technologie en bedrijfsprocessen. Daar ligt ook de kracht van ons bedrijf. We gaan altijd voor een lange termijn relatie met onze klanten. Onze aanpak is niet ‘one-size-fits-all’. Wij begrijpen dat elke industrie unieke beveiligingsuitdagingen kent. Of het nu banken, overheden, energiemaatschappijen, industrieën of zorginstellingen betreft, onze klantgerichte teams bieden maatwerk oplossingen, gestoeld op onze branchekennis.”

Drijvende kracht van Nsecure

De feestelijke mijlpaal laat ons ook stilstaan bij onze eigen gepassioneerde medewerkers, die de ruggengraat vormen van ons bedrijf. Hun inzet en expertise hebben Nsecure gemaakt tot wat het bedrijf vandaag is: marktleider in de securitybranche. Dankzij hun gedrevenheid kunnen we de verwachtingen van onze klanten overtreffen. Onze zeer vaste groep aan medewerkers toont een indrukwekkende loyaliteit en betrokkenheid, waardoor we met de toekomst met vertrouwen tegemoetzien. De successen die we hebben als organisatie zijn direct verbonden aan het harde werken en de toewijding van onze collega’s. Het is niet alleen een viering van ons bedrijf, maar vooral ook van de mensen die er hun hart en ziel in steken.

Klaar voor de toekomst

Reflecterend op het verleden, merkt Smaling op hoe maatschappelijke ontwikkelingen en de snelheid van digitale transities het landschap van security hebben veranderd. Het adaptieve vermogen blijft volgens Smaling een topprioriteit voor elke onderneming in de komende jaren: “Bij Nsecure staan we voor een wereld waarin fysieke en digitale veiligheid niet afzonderlijk, maar als een harmonieuze eenheid functioneert. Waar anderen stoppen bij deeloplossingen, kijken we naar het grotere plaatje. We leven in een tijdperk waarin fysieke en digitale veiligheid samensmelten tot één geheel. De traditionele toegangspas zal plaatsmaken voor innovatieve identificatiemethoden. Tegelijkertijd wordt het belang van data en real-time monitoring steeds urgenter om beveiligingsoplossingen optimaal te laten functioneren en proactief onderhoud uit te voeren. We staan voor een integrale aanpak, waarbij alle aspecten van veiligheid, cyber security, regelgevingen en menselijke factoren naadloos in elkaar overgaan – een strategie die essentieel is in onze steeds meer verbonden wereld.”

Smaling kijkt met vertrouwen naar de komende jaren: “Met 29 jaar ervaring en onze toegewijde medewerkers, navigeren we door het huidige security landschap met een blik gericht op de toekomst. Het daagt ons uit om de lat hoger te leggen, elke dag weer.”

Alex Smaling General Manager en Expert Identity & Cloud
Meer informatie

Vragen

Meer weten over onze visie op security, IT en compliancy? Wij vertellen u graag meer.