Kennis items

YIM start met pilotfase

Na een succesvolle pre-launch eind 2019, staat YIM aan de vooravond van de pilotfase.

 

Cedric van Riemsdijk
Lead IT Business Development
9 maart 2020

Na een succesvolle pre-launch eind 2019, staat YIM aan de vooravond van de pilotfase samen met een speler uit de industriële sector. Tijdens deze fase wordt met verschillende (eind)gebruikers getoetst hoe de nieuwe omgeving en functionaliteiten aansluiten op dagelijkse processen, gebruiksvriendelijkheid en snelheid.

Om te komen tot een waardige MVP, is in de laatste weken verder gebouwd aan de functionaliteiten van het vernieuwde ‘Dataclient’ platform:

Toepasbaarheid van eigen thema

Het ontwerp van de schermen en kleuren is nu definitief, waarbij de mogelijkheid bestaat om een klantthema toe te passen die stroomlijnt met het kleurenpallet van YIM. Dit wordt gedaan in afstemming met een grafisch designer. Deze bepaalt op basis van de klanthuisstijl de invulling, waarbij rekening wordt gehouden met gebruiksvriendelijkheid, schermzichtbaarheid en kleurenblindheid.

Aanmelden en autoriseren

De eerste basis flow voor het aanmelden bedrijven, bezoekers en contractors is operationeel. Daarbij is een nieuwe autorisatiestructuur ontworpen, die de komende weken ingebouwd wordt. Verder zijn de ontwerpen voor een koppeling met toegangscontrolesysteem AEOS geschreven om dit te realiseren.

 

 

Het testen van de gebruiksvriendelijkheid van YIM en het doorlopen van de eerste basis flow wordt tijdens de pilotfase doorlopen. Hieruit volgen waar nodig aanpassingen of verbeterpunten. Vervolgstap is om ook de andere modules vanuit Dataclient (waaronder e-learning en qualification management) in te richten in de nieuwe YIM omgeving.

Gerelateerde

Onderwerpen

Cedric van Riemsdijk Lead IT Business Development
Meer informatie

Vragen

De komende tijd wordt met regelmaat de voortgang met YIM gedeeld. Interesse in een demo of vrijblijvende kennismaking? Neem contact op of kijk op www.yimaccess.nl