Nsecure lanceert Circulaire Security Marktplaats
Duurzaam inzetten van security-assets
Kunnen securitysystemen duurzaam worden ingezet of zelfs hergebruikt? En hoe ‘veilig’ blijft dit dan? Steeds meer bedrijven zoeken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Bij Nsecure voelen we een sterke verantwoordelijkheid om met onze dienstverlening bij te dragen aan een duurzamer milieu. Richard Mildenberg, Sustainability & Business Development Manager bij Nsecure, legt uit hoe de Circulaire Security Marktplaats (CSM) van Nsecure hieraan bijdraagt.
Duurzame inzet van security
Al decennialang kijkt Nsecure hoe securityoplossingen niet alleen aantoonbaar zorgen voor meer veiligheid en continuïteit, maar ook bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van opdrachtgevers. Richard Mildenberg, Sustainability & Business Development Manager bij Nsecure, licht toe: “In iedere branche speelt duurzaamheid inmiddels een prominente rol. Des te belangrijker vinden wij het dat onze dienstverlening daarop aansluit, zodat er in de gehele keten impact ontstaat. Dit doen we mede door onze remote services, zoals remote objectbeveiliging, 24/7 monitoring van securitysystemen en remote beheer en onderhoud. Maar ook onze clouddiensten en ons identity management platform YIM dragen bij aan CO2-reductie, compliance en een veilige werkomgeving.”
Vraag naar refurbished security-assets neemt toe
Naast de huidige dienstverlening van Nsecure gaat de Circulaire Security Marktplaats nog een stap verder. Richard vertelt: “Omdat wij veel klanten bedienen die regelmatig hun securityomgevingen uitbreiden, maar ook afschalen, hebben we gekeken of in dit soort situaties materiaal kan worden hergebruikt. Denk aan hardwarecomponenten zoals camera’s, deurcontrollers of sloten. Dit is een succes gebleken. Eén van onze klanten is binnen twee jaar nadat alle toegangscontroleapparatuur was vervangen, verhuisd naar een kleinere locatie als gevolg van het hybride werken. We hebben de apparatuur kunnen meeverhuizen en apparatuur die overbleef bij een andere opdrachtgever weer kunnen inzetten. Hierdoor voorkomen we dat goed werkende apparatuur in de afvalstroom terechtkomt. Door (nieuwe) opdrachtgevers en leveranciers met elkaar in contact te brengen, is het Nsecure ‘no waste network’ ontstaan en dat noemen we de Circulaire Security Marktplaats (CSM).”
Circulaire security marktplaats van Nsecure: drie belangrijke pijlers
De CSM is gebouwd op drie pijlers om zo een compleet ecosysteem van hergebruik en waardebehoud te creëren:
- Voorraadbeheer
Dit is de eerste en essentiële fase van de CSM. In plaats van dat gebruikte materialen als afval worden gezien, worden ze door Nsecure zorgvuldig opgeslagen en geïnventariseerd. Maar het stopt hier niet. Deze materialen worden vervolgens weer ingezet voor dezelfde opdrachtgever, waardoor de levensduur van de producten wordt verlengd en hun waarde wordt gemaximaliseerd. Als alternatief, met de toestemming van de opdrachtgever, kunnen deze materialen ook beschikbaar worden gesteld voor hergebruik bij andere opdrachtgevers, waardoor de impact van de CSM nog verder wordt vergroot.
- Nsecure als makelaar
Met een schat aan kennis over de beveiligingsindustrie en een groot netwerk van relaties, positioneert Nsecure zich als de ideale makelaar voor beveiligingsapparatuur. Door inzicht te hebben in de voorraad van verschillende opdrachtgevers, kan Nsecure vraag en aanbod effectief op elkaar afstemmen. Dit betekent dat materialen die misschien niet meer worden gebruikt, nu opnieuw waarde kunnen hebben in nieuwe projecten, waardoor verspilling wordt geminimaliseerd en efficiëntie wordt gemaximaliseerd.
- Inzetten van refurbished materialen
In samenwerking met onze vaste partners en leveranciers hebben we een proces ontwikkeld om refurbished artikelen aan te bieden. Dit betekent dat opdrachtgevers nu de keuze hebben tussen het gebruik van nieuwe materialen of refurbished materialen. Door voor de laatste optie te kiezen, kunnen opdrachtgevers besparen op kosten én tegelijkertijd bijdragen aan duurzaamheidsdoelstellingen.
Grondige conditiebeoordeling op refurbished compontenten
En hoe ‘veilig’ is dit dan nog? Mildenberg vertelt: “Wanneer retourapparatuur bij ons binnenkomt, ondergaat het eerst een grondige conditiebeoordeling. Onze technici evalueren elk component zorgvuldig om te bepalen of het geschikt is voor hergebruik. Op basis van deze evaluatie wordt een conditiescore toegekend, die aangeeft in hoeverre het apparaat klaar is voor een ‘tweede leven’.”
Wanneer de apparatuur in goede staat is, volgt de volgende stap: refurbishing. In samenwerking met onze partners en leveranciers worden bruikbare componenten en apparatuur vernieuwd. Dit proces omvat herstelwerkzaamheden en upgrades, allemaal met het doel om aan onze strenge kwaliteitsnormen te voldoen als het gaat om veiligheid en beschikbaarheid. Tot slot; voordat de apparatuur opnieuw wordt aangeboden, zorgen we ervoor dat oude data volledig en veilig wordt verwijderd.”
Samen impact maken
Bij Nsecure zijn we ons er terdege van bewust dat elke stap, hoe klein ook, telt als het gaat om duurzaamheid. Onze Circulaire Security Marktplaats is slechts één van de vele initiatieven die bijdragen aan een duurzamere toekomst. Richard sluit af: “We pretenderen niet alle antwoorden te hebben, maar zijn vastberaden om het verschil te maken waar we kunnen. We staan aan het begin van een veelbelovende weg naar een duurzamere beveiligingsindustrie, en we geloven dat samenwerking de sleutel is tot het realiseren van gemeenschappelijke doelen. Daarom nodigen we al onze opdrachtgevers van harte uit om deel uit te maken van dit initiatief.”
Neem contact op
Meer weten over de Circulaire Security Marktplaats? Neem dan contact met ons op. Onze experts vertellen u graag meer over de mogelijkheden.