Kennis items

Field Engineer bij Nsecure: maatwerkoplossingen voor toegangsverlening en veiligheid

Verwachtingen overtreffen: voor jezelf en voor onze klanten

Frank Schut Nsecure
3 maart 2023

Als het gaat om toegangscontrole en security, zijn de beste oplossingen voor grote organisaties vaak maatwerk. Denk maar aan financiële dienstverleners of petrochemische partijen. Deze organisaties zijn gebaat bij gecontroleerde toegang van personen en een hoge mate van veiligheid voor hun locatie. Het ontwerpen en neerzetten van deze oplossingen is dan ook een complex proces, waar veel expertise voor nodig is. Bij Nsecure werken specialisten met verschillende soorten expertises nauw samen om de verwachtingen van klanten op het gebied van beveiliging te overtreffen. Een belangrijke technische rol in deze projecten, van ontwerp tot en met de dagelijkse bedrijfsvoering, is die van de Field Engineer.

Field Engineers als technisch aanspreekpunt voor klanten

Field Engineers zijn bij Nsecure niet alleen technisch verantwoordelijk voor het inbedrijfstellen van de beveiligingsinstallaties, maar ook voor het verlenen van service en onderhoud, het analyseren en oplossen van complexe storingen en het aansturen van onderaannemers bij de verschillende projecten. Frank Schut is 6 jaar geleden begonnen als Field Engineer bij Nsecure.

Hij vertelt: “Als Field Engineer bij Nsecure wordt je betrokken bij grote complexe projecten. Daarbij houden wij rekening met alle wensen van de klant, de manier waarop het systeem toegepast gaat worden en de technische mogelijkheden. Daarna begeleiden we onderaannemers in het installeren en neerzetten van de oplossing. Hierdoor kennen wij echt álle ins en outs van een project.”

Excellente communicatie de sleutel tot succes

Gedurende projecten heeft een Field Engineer niet alleen nauw contact met alle collega’s en onderaannemers, maar ook met de klant en gebruikers die met de oplossing moeten werken. Denk bijvoorbeeld aan een security manager die verantwoordelijk is voor de camera observatie, en beveiligingsbedrijven. Dit vereist, naast de technische kennis, dus ook goede communicatieve vaardigheden. Hierdoor is de Field Engineer een spin in het web

Van oplevering naar 24/7 service en monitoring

Zodra een project is afgerond, is het werk van een Field Engineer niet klaar. Als specialist blijven zij betrokken bij de service aan een systeem. Als een storing zich voordoet, overleggen de Service Engineers met de Field Engineer om tot een gedegen oplossing te komen. Door hun diepgaande technische kennis van de ins en outs van het systeem, zorgen de Field Engineers dat het probleem niet alleen opgelost wordt. Zij monitoren het systeem, om ervoor te zorgen dat eventuele externe factoren geen impact hebben op de functionaliteit.

De kunst van controle

Frank Schut vertelt met veel trots over een mooi maatwerkproject voor het Imaging Centrum van het Amsterdam UMC. “Er moest een geavanceerde beveiligingsoplossing worden bedacht voor de kluisjes waarin radioactief materiaal wordt bewaard. Dit moest conform strenge wetgeving, omdat het gaat om radioactief materiaal, en het moest tegelijkertijd ook nog eens gebruiksvriendelijk en veilig zijn voor het zorgpersoneel.”

“Dankzij de jarenlange ervaring en uitgebreide productkennis, is het ons gelukt om een oplossing te bedenken met inbraakdetectie. We hebben gekozen voor een geavanceerd detectiescherm dat gebruik maakt van ‘Cross Beam Technology’. Voor de inbraakdetectie van de RA-kluis zijn er actieve infrarood sets geplaatst om toegang tot de kluis te detecteren wanneer de radioactiviteit hoog is. Hiermee creëer je een detectieveld dat niet te manipuleren is en zelfs een kleine schroevendraaier of velletje papier al detecteert.”

Dit soort projecten doet Franks technische hart sneller kloppen, en hij is er dan ook heel trots op. Met minimale materialen is er een geavanceerde oplossing neergezet voor de klant. “Wij verzorgen nog steeds het onderhoud van dit systeem en blijven continu monitoren of alles nog steeds helemaal tot in de puntjes functioneert.”

Verwachtingen overtreffen: voor jezelf én voor onze klanten

Frank vertelt met veel enthousiasme en trots over zijn werk en over Nsecure. “Bij Nsecure gaat alles altijd drie stappen verder, we willen écht de verwachtingen van onze klanten overtreffen. Dat is een leuke uitdaging. Er wordt veel van je verwacht, maar er staat ook veel tegenover. Ik heb veel verantwoordelijkheid, maar krijg daar veel vrijheid, gelegenheid tot ontwikkeling en waardering voor terug.”

“Er zijn veel verschillende doorgroeimogelijkheden en dat heeft er toe geleid dat ik de stap heb kunnen maken naar Technical Leader. Als je je inzet en goed laat zien wat je in huis hebt, kun je bij Nsecure echt doorgroeien.” zegt Frank. “Je krijgt de mogelijkheid om met iedereen samen te werken, wij denken niet in hokjes. Zo zetten we niet alleen hoogwaardige oplossingen neer voor klanten, maar zijn de ontwikkelingsmogelijkheden ook veel uitgebreider. Dat maakt het werk mooi, je krijgt continu de kans om het beste uit jezelf te halen. ”

Frank Schut Nsecure
Gerelateerde

Onderwerpen

Claske Niehof HR Business Partner
Meer informatie

Vragen

Meer weten over onze diensten of werken bij Nsecure? Neem dan contact op.